Thursday, 19 December 2013

Happy me..!!


Makin buat makin pandai, makin buat makin suka!!
Alhamdulillah Ya Allah kerana Engkau telah memberiku kekuatan & kesabaran untuk tempuhinya..

Jujur Jat cakap, before ni tak pernah terfikir langsung yang Jat akan ceburi dalam bidang perniagaan.. Even mak Jat seorang yang berbisnes jugak, tapi tak semestinya anak-anak akan warisi kan? Sama jugak la, if you're parents doktor ke cikgu ke ahli falsafah ke, tak semestinya anak-anak ikuti bidang sama kan? Tapi memang ada jugak... 

Apa yang Jat nak share ialah, Jat happy dengan apa yang Jat buat sekarang.. Memang ada segelintir orang yang tak suka, malah ada yang cakap-cakap di belakang, tapi Jat tak marah pon.. Malah berterima kasaih sebab dorang lah sebenarnya memberi kan kekuatan lagi pada Jat untuk teruskan untuk berjaya... Terima kasih kalian :) Saya tak rugi apa-apa pon.. Malah dapat tambah pahala.. Hanya Allah membalasnya ye..hihi..


Love,
Nor Hafizah Mahazir
;)

Friday, 13 December 2013

Cara penjagaan Premium Beautiful


Hi all,

Entry ni Jat nak share satu info berguna buat pengguna-pengguna Premium Beautiful.. Jat nak share cara penggunaan Premium Beautiful ni.. Premium Beautiful corset ni sangat-sangat special if nak di comparekan dengan corset-corset yang lain, sebab ia terkandung FIR (Far Infrared Rays) yang disulam tenun pada setiap pieces Premium Beautiful & material ini jugak memang perlu penjagaan yang betul untuk mengekalkan dan menjadikan Premium Beautiful tahan dengan lebih lama.

So cara-cara penjagaan Premium Beautiful ini ialah :- 

1. Basuh dengan Premium Beautiful Wash (PB Wash)

PB Wash ni specially made untuk membasuh Premium Beautiful.. Bau yang wangi, macam floral.. Ia bersifat lembut terhadap fabric Premium Beautiful.. Antara kandungan yang terdiri dalam PB Wash ialah Aloe Vera, so sangat sesuai jugak untuk basuh fabric lain yang lembut macam kain sutera.. Dan juga boleh di gunakan untuk mencuci Bio Velocity Sleep Mate.. Jimat kan? Beli sebotol tapi multifunction.. Jat beli sebotol pon pakai lebih kurang setahun lebih jugak la.. Normally, Jat just rendam dalam 10-15 minit and sental pada bahagian yang sensitif sahaja then bilas.. Tak perlu perah..




2. Jemur di tempat redup.


Premium Beautiful sangat sensitif pada cahaya matahari.. So, lepas bilas jemur je di tempat redup ataupon dalam rumah.. Jat biasanya lepas basuh and air dah kering, jemur terus dalam bilik je sebab ada kipas.. Esok pagi nak pakai dah kering.. Sebab material Premium Beautiful cepat kering..


3. Jangan guna washing machine




Elakkan membasuh Premium Beautiful menggunakan washing machine if nak tahan lama.. Especially Long Bra & Waist Nipper ni kalau termasuk washing machine for sure structure bra tu akan berubah.. So no no no...


4. Cara jaga Long Girdle.

Long Girdle ni bahagian paling sensitif sekali terutama di bahagian pinggul.. Yang dah ada Long Girdle sure notice bahagian belakang tu berbentuk Love shape, bahagian ni memang nipis sebab nak push up kan kita punya pinggul.. So kalau kuku panjang memang kena beware sebab senang tercarik atau mudah terkoyak..

Actually, Premium Beautiful tak perlu basuh hari-hari.. Just untuk permulaan sahaja dalam seminggu or 2 minggu sahaja perlu basuh hari-hari sebabnya pada awalan pemakaian, proses healing-crisis akan berlaku.. Healing-crisis ialah proses penyembuhan.. Ada di antara mereka yang keluar toksik melalui peluh, melalui perkumuhan, gatal-gatal bahagian badan.. Tapi jangan risau, sekejap je.. Pastu back to normal.. Depends pada masalah badan kita :)  

After a week or 2 weeks, if  2-3 hari pakai still ok lagi sebab materialnya yang anti-bau unless u rasa tak selesa or ada rasa gatal-gatal so advisable di basuh hari-hari.. Jat masa first week pakai memang rasa gatal, that one because of healing crisis, proses pembuangan toksin dalam badan.. So masa awal-awal tu memang basuh hari-hari tapi lama-lama pakai dah ok.. So tak perlu basuh hari-hari.. 

Ok thats all and hopefully it helps untuk pengguna-pengguna Premium Beautiful out there..



Thanks,
Nor Hafizah Mahazir


Thursday, 12 December 2013



" Don't chase people, be yourself,
do your own thing and work hard..
The right people - the ones who really belong in your life..
Will come to you.. And stay.."


Officially edit by : Nor Hafizah Mahazir


Saturday, 16 November 2013

Wordless | Here I Am

I always believe that I can do and achieve so much more!


To be honest, my family bukanlah supportive bila kita nak mulakan sesuatu yang baru, bukan sentiasa beri galakan, banyak juga pandangan negatif dan tidak berfikiran terbuka..

Tidak sesekali menyalahkan my parents or family, kerana mereka hanya takut kita tak mampu lakukan dan capai kejayaan.. Mereka terlalu sayangkan kita dan hanya mahu yang terbaik..

So, apa yang Jat buat, cekalkan hati dan kuatkan semangat untuk tidak berganjak dari keputusan sendiri sebab kita yang dah nampak bayangan masa depan dan apa yang mampu kita capai dengan usaha dan yakin dengan rezeki dariNya!

Alhamdulillah, bila kita berjaya, family adalah orang terawal yang memberi sokongan padu untuk kita terus ke depan lagi dan mereka akan doakan yang terbaik, InsyaAllah..

" Bila kita rasa berseorangan, tanpa sokongan.. Hanya satu tempat kita mengadu dan meminta, ALLAH dan mintalah segala yang baik dariNya.."

Alhamdulillah, diberi kekuatan sehingga hari ini dan syukur dengan rezeki apa yang dah ada kekuatan Jat juga datang dari rakan-rakan sekeliling dan semestinya..


" Every single step you take, can and will change your future.. Your whole life is unwritten.. You're the author, make your story count.. "


Love,
Nor Hafizah Mahazir


Thursday, 14 November 2013

Gold Coast - February 2014!!

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah... Terasa tak terucap dengan kata-kata.. Betapa bersyukur nya kepada Ilahi kerana diberikan rezeki yang tak di sangka.. Tahun yang penuh bermakna..Segala suka & duka silih berganti.. Benarlah apa yang dikata, Rezeki Allah begitu luas.. Rezeki itu akan berpihak pada mereka yang tak pernah kenal erti putus asa dan terus berusaha..




Rasa sebak & sedih bila di beritahu yang Jat salah seorang qualify trip ke Gold Coast.. Memang sejak kecil angan-angan nak main dengan koala, kanggaroo, penguin.. Nak sangat pergi melancong kat oversea tapi tak mampu sebab Jat bukan kerja bergaji besar.. Bila di beri peluang untuk melibatkan diri dalam bisnes ni, memang seronok sangat.. Bukan sahaja ada bonus besar, siap pakej sekali pelancongan percuma 3x setahun, tabung kereta & banyak lagi..


Australia, kami datangggggggggggg!!


Nice view.. Subhanallah, indahnya ciptaan Mu


Tak sabar nak main dengan kangaroo depan mata.. :) Korang nak duduk camni or nak lari? hehe!






For those yang miss this trip, jangan risau.. We have 2-3 times free trip per year.. Banyak kan? So far dalam team GLAM, we always the highest number of qualifiers, for last trip to KOREA, about 200 GLAMpreneurs.. Ramai kan? Bila ramai memang rasa makin havoc & best! 

So anyone wanna follow me for the next trip? Just text me & i will show u the way. 


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244
nhafizahmahazir@gmail.com


Tuesday, 12 November 2013

21st Anniversary & CDM Award 2013

Assalamualaikum..


Sambutan Ulangtahun Syarikat ke-21 mendapat liputan dari akhbar  Berita Harian 9 November 2013.. syarikat yang sudah 21 tahun Malaysia, yang kukuh & stabil.. Tahun lepas celebrate kat Stadium Shah Alam, tahun ni celebrate kat The Mines pulak..



  Raptai..


Wah...Bling-bling gituw.. :)

Seramai 6 orang Crown Diamond Manager (CDM) dari Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) diraikan pada hari tersebut.. Termasuklah my mentor, CDM Shaliza Aziz.. Congratulations Kak ija!


Beautiful Ladies :)


A big congratulations to our mentor CDM Shaliza Aziz di atas kejayaan yang di raikan .. Cantik sangat dress by Rizman Ruzaini & Makeup by Chika .. From a banker become to fulltime mumpreneurs with GLAM, generate 5 income, qualify every FREETRIP, from myvi turn to BMW.. 


Makeup by Mawar.. :)



Pembuka tirai..


Green Leader Academy Malaysia stage performance - Goyang Duyu


Thanks to lovely partner, SM Siti Norizam kerana hadirkan diri sama2 raikan our mentor.. Thanks to lovely leader, DDM Yong yang banyak membantu..

  

With CDM Shaliza Aziz, leader of  The Diamond Circle..


Launching Premium Beautiful Elegance & JTX 100 Gold..


The Diamond Circle Team member :)


CDM Shaliza Aziz & CDM Sha Khalid



Live Misha Omar performed.. I like lagu " Angin Syurga " :)


First time try turban :) Sesuai ke tak? 


Stay tuned for GLAM DINNER entry!! 


Love,
Fiza Mahazir

Tuesday, 5 November 2013

Business Opportunity

I am looking for more business partners from Malaysia.. This business is a proven model, backed by many successful entrepreneurs..


COMPANY

Global Code of Ethics Recognition Programme 2012
Promising Company Award 2010/2011
Ethical Business Award  2010/2011
Outstanding Work in Empowerment of Women 2009
Forbes Best Under a Billion 2007
Forbes Best Under a Billion 2008
Forbes Best Under a Billion 2009








Forbes Best Under a Billion 2010


GLAM

Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) is the pioneer of internet marketing within the company..  We are using social media as our business tool and it is proven as it saves time and reaching unlimited customers.. We have a mix of partime fulltime entrepreneurs.. Technology has enabled part-timers to get involve and earn additional income as people are now easily accessible using PCs and smartphones..

GLAM telah membuktikan selepas beberapa tahun dan kumpulan yang paling kukuh & maju dalam our company melalui social media.. Our central training di Taman Tun Dr Ismail (TTDI), Kuala Lumpur.. Di Malaysia, kami mempunyai beberapa training centre, iaitu di Pulau Pinang, Johor, Kelantan dan juga Sabah.. So memang tiada halangan untuk kami menimba ilmu untuk membantu bisnes berjalan dengan lebih mantap.




Salah satu benefit dalam bisnes ni ialah melancong secara PERCUMA.. Everything is sponsored by the company with 5 star tour guide, transportation and accommodation.. GLAM antara group yang paling ramai membawa rakan kongsi setiap kali pakej melancong.. 






Come and join us!
See u on next trip to Gold Coast 2014!

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 
nhafizahmahazir@gmail.com


Thursday, 31 October 2013

Motivasi | 31 Oktober 2013

ADAKAH PERJUANGAN KITA SUDAH BERAKHIR?




Ramai dari kita telah pernah gagal dalam berbagai bidang sehingga ada yang takut untuk meneruskan perjuangan. Kita mungkin merasa bahawa diri kita tidak mempunyai kemampuan, kita juga mungkin akan mula curiga dengan peluang yang ditawarkan. 

Tetapi yang lebih penting, kita mungkin tidak akan mencuba lagi. Selagi kita telah mengalah, kita akan terus hidup dalam skop hidup yang terbantut. Kita mula menolak peluang, kita juga akan memberi alasan untuk menarik diri bila diri kita berhadapan dengan kegagalan.

Jangan bersedih! Muhasabah diri..fikirkan mengapa kita gagal?. Pengalaman saya..Tuhan tidak akan memberi sesuatu yang di luar keupayaan seeorang. Kerana mungkin ianya akan membalakan diri kita sendiri.

Pada hakikatnya diri kita boleh menyelamat diri sendiri dengan terus berjuang biarpun kita gagal pada permulaan. Kesungguhan untuk belajar dari kesilapan dan kegagalan adalah suatu kemuliaan. Kita menjadi lebih matang dan dapat memikul tugas yang lebih berat kelak.

Apabila dalam kegagalan, saya selalu memikirkan kaedah untuk memotivasikan diri :

1) Yang terbaik akan datang
Tuhan tidak akan turunkan kekayaan kepada insan yang gagal mengharungi cabaran. Jika kita mulah mengalah bila berhadapan dengan masalah dan cabaran, kita akan hilang berbagai peluang.

2) Terima kasih pada semua kesilapan anda
Setiap kegagalan mempunyai ilmu yang tersirat. Semakin banyak kegagalan, semakin kita mampu memikul tugas yang lebih besar. Ini kerana kegagalan memberi panduan hidup yang paling berharga.

3) Mencari peluang di sebalik kegagalan
Setiap keburukan juga membawa bersama kebaikan yang sejajar. Kita perlu bijak mengatur hidup agar dapat menimpa kebaikan tersebut.

Insan yang mempunyai kesungguhan untuk meneruskan perjuangan pasti akan mencapai harapan dan impiannya.

Sahabatku, kita harus lebih fokus, ligatkan pemikiran dan lipatgandakan strategi.

INGAT...Genggam bara api, biar sampai jadi arang!




Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp/wechat)
nhafizahmahazir@gmail.com