Sunday, 31 May 2015

Set Bajet Kurus - Cara Makan

Assalamualaikum.

Hye!

Dah order Set Kurus Bajet, tapi tak tahu macamana nak consume dengan cara yang betul? Let's me teach you how to consume our hot product, SBK..

SBK @ Set Bajet Kurus ni terdiri daripada Mineral Coffee, Garlic Tablet & BV Alfalfa.

Cara makan yang sangat mudah sebab boleh adapt dalam food harian kita je. 



Here it is :-

Morning breakfast

 - 1 sachet Mineral Coffee
- 2 biji Garlic Tablet


Tea time

 - 1 sachet Mineral Coffee



Sebelum tidur

- 2 biji Garlic Tablet
- BV Alfalfa 

** Untuk BV Alfalfa boleh bancuh siap-siap 2 sudu besar teh untuk 500ml per bottle. Take 2 bottle per day, whole day. 

Mudah kan? Mineral Coffee rasa sedap, garlic tablet tu kecik je, tak susah untuk makan. Dan mudah untuk bawa ke mana saja even balik kampung atau travel sekalipon. BV Alfalfa pulak tak dak rasa pelik even uols tengok dia berwarna hijau. 

If consistently hari-hari buat macamni, InsyaAllah berat badan akan turun. Sebab automatically perut rasa kenyang dan makan pon dalam kuantitiyang sedikit :) 

Good Luck!


JAT :)


Saturday, 23 May 2015

Fiza Journey's - Penang Hill

Assalamualaikum.

Hai All.

Actually, cerita ni dah lama jugak, tapi belom sempat nak share. So harini ada masa lebih sikit, me ambil peluang updat my blog. Rindu nak menaip katanya haa.. Last 20 February 2015, jatuh pada cuti Chinese New Year. So memang mostly cuti kan. Ramai yang planning balik kampung, holiday dengan family, buat majlis kenduri dan banyak lagi. So for me, pergi short vacay dengan kakak.

Lagipon tak jauh pon, balik hari je.. Last datang Bukit Bendera ( Penang Hill ) ni, kalau tak silap masa sekolah rendah. So memang lama sangat. Banyak yang dah berubah dan semakin maju. Penang always maju.. Banyak tempat menarik yang belom sempat nak jelajah lagi. InsyaAllah ada kesempatan, boleh la pergi nanti.

Bertolak awal pagi kekonon nak elak dari jem. Jalan memang totally tak ingat, so main gamble dan rujuk pada waze saja. Lastly, waze kasi salah jalan, masuk laluan kawasan rumah orang. Sekali uncle tu cakap bukan u sorang yang sesat, harini saja lebih 100 biji kereta dah lalu jalan tu. Kah! waze menipu.

Weols sampai dalam pukul 10pagi tapi manusia.....Ramainyaa.. So jangan verangan nak dapat parking atas.. Terpaksa parking di bawah dan jalan kaki naik ke atas. Beratur sangat lama.. Rasa macam menyesal datang time public holiday tapi dah sampai (T_T).

Bayangkan beratur time beli tiket, beratur masa nak tunggu train, terpaksa berebut-rebut sebab semuanya dah panas, anak dah nangis, lapar, semua la. So weols pon terpaksa la berebut jugak. amzar pon dah mula tak selesa sebab panas + lapar. 


Saat menunggu giliran nak masuk ke dalam.. Manusia punya la ramaiii.. Ingatkan kami je nak melawat Bukit Bendera.. Lulz~


Berebut iols naik nak duduk depan.. Sebab boleh tengok jalan.. Padahal gayat jugak.. Mula la fikiran ni keluar macam-macam imaginasi..Haiyaaaa~ 


Si Amzar rupanya takut dengan maskot ni. Tak macho la. 


Nice view. Dah macam kat Korea. Sila perasan. #kekoreakekita #kepenanglakita


Bukit Bendera ni actually dah banyak sangat berubah dari segi pembinaan. Ye la, 13 tahun yang lalu, mana ada apa sangat.. Sekarang ni, sangat la maju.. So kalau uols datang Penang, sila lah datang Bukit Bendera.. 



Permandangan dari atas Bukit Bendera. Capture by OPPO :) 


Semoga berjumpa lagi ye! Later nak update entry holiday ke Pulau Langkawi..
See you soon.


JAT :)



Tuesday, 19 May 2015

Salam Syaaban





syukur dipanjangkan umur dipertemukan lagi, semoga segalanya dipermudahkan dan mendapat keberkatan. Aaminn.


Sunday, 17 May 2015

Tamar Cocoa dan IMP

Assalamualaikum.

Apa itu IMP?

Ok..IMP merupakan singkatan kepada Islamic Manufacturing Practise yang bermaksud Amalan Pengilangan Islamic. Diwujudkan untuk pengusaha industri yang beragama islam di atas kesedaran keperluan umat islam pada zaman ini kepada pemakanan yang suci dari aspek rohani dan jasmani.


Kesucian dari aspek rohani bermaksud tangan-tangan yang mengusahakan produk adalah dari tangan muslim. Mereka yang memahami dan terikat dengan hukum-hukum islam serta patuh kepada perintah Allah akan menambah keberkatan di setiap perkara yang dilakukannya. Ini kerana nur islam yang ada pada dirinya adalah nilai yang tidak terdapat pada pengusaha bukan islam. Penghasilan produk daripada muslim yang membaca lafaz Bismillah menambah kebaikan yang tidak ternilai di samping zat2 lain seperti vitamin dan mineral dalam makanan itu sendiri.

Kesucian Jasmani pula merangkumi proses pembuatan mengikut hukum syarak. Ia merangkumi penggunaan bahan mentah yang suci, memeliharan perkakasan yang digunakan daripada bercampur dengan unsur2 yang haram hingga kepada persekitaran industri yang tidak mengalunkan muzik2 yang mengkhayalkan.

Syarikat pengeluar Tamar Cocoa iaitu Al-Hadad Marketing telah mendapat pengiktirafan IMP. Jadi, semua produk keluaran mereka termasuklah Tamar Cocoa juga telah diiktiraf mendapat IMP. Kenapa perlu beralasan lagi untuk tidak memilih produk ini? Sudah terang lagi bernyala..

Marilah kita sama2 menyokong produk keluaran muslim. Bukankah mencari yang halal itu fardhu? Tepuk dada, tanya iman..



Contact saya di talian : 012.4219244 (Fiza)

Tuesday, 5 May 2015

Premium Beautiful Photoshoot for TDC Utara - Part 1

Assalamualaikum.

Hye!

Bulan April memang banyak sangat aktiviti yang di anjurkan oleh pihak syarikat dan juga TDC. Ada yang berkesempatan join sekali.. Dan ada jugak yang tak berkesempatan nak join sekali atas sebab-sebab tertentu. 

Ahad lalu, 26 April, TDC Utara ada sesi photoshoot for Premium Beautiful Expert which is one of the project in The Diamond Circle. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar dari segi makeup, outfit dan juga studio. 

Beberapa orang AJK khas yang di tugaskan untuk membantu projek ini di jalankan.. Thanks for CDM Ija, DDM Yong, DSM Kak ida n me DSM Jat :) Untuk menjayakan sesuatu program ataupon projek, kerjasama dari kumpulan amat di perlukan. Alhamdulillah, team TDC Utara memang sporting habis. Mudah bekerjasama walaupon ada yang baru first time jumpa.

Majoriti semuanya first experience buat photoshoot. So memasing praktise la gaya yang paling menarik kan. Masing-masing excited nak buat yang terbaik untuk dapatkan hasil yang terbaik. Yang penting, bila semua dah makeup, lain mukanya.. hehe!


#ootdfiza #TDCphotoshoot 


Magic touch dari Cik Anis.. Suka sangat dengan sentuhannya.. Nampak beza kan? 
If nak cari MUA Penang, boleh contact si gadis kecik molek ni Anyzz Maya


Later, Jat akan share lagi aktiviti photoshoot ye.. Stay tuned and keep calm.. Thanks for support me and my business.. 



JAT :)