Thursday, 31 May 2012

Pakej Fabulous !!



Pakej Fabulous sesuai untuk ibu-ibu selepas bersalin.. Premium Beautiful Corset membantu mengembalikan bentuk badan yang diingini.. Herba maharani digunakan untuk mencuci dan mengecutkan rahim.. Herba maharani juga terbukti berkesan untuk merapatkan lagi hubungan suami isteri.. Dengan setiap pembelian pakej  fabulous ini, anada akan mendapat PB wash secara percuma !!!

Pakej Gorgeous !!



Introducing my combo package. Pakej Gorgeuos !! This package is suitable for bride to be yang sedang berusaha untuk turunkan berat badan supaya cantik dan sihat masa bersanding.. Dengan setiap pembelian pakej ini, anda berpeluang mendapat PB wash secara percuma dan juga diet plan untuk mendapatkan berat badan yang ideal ( boleh hilangkan berat badan 5-6kg dalam masa sebulan )..

Sunday, 27 May 2012

Sharing Business + Holiday | Johor


Assalamualaikum.

Seriously lama giler wa x pergi Johor..huhu.. Walaupon tempat kelahiran wa kat sana.. 

Abah seorang askar pada zaman dahulu kala..So, apa yg kita tahu bila seseorang itu bekerja askar @ polis confirm2 la berpindah randah kan.. Sama jugak dengan abah aku.. Aku ni dilahirkan di Johor.. Aku sempat dok sana sampai umur 6 tahun je.. Tak banyak sangat kenangan di sana sebab aku masih kecil.. Memory low.. Tak bape nak hengat... hehe !


Then berpindah pulak ke Miri, Sarawak... Tu pon tak lama.. Around 6 month je.. So sempat la aku sekolah darjah satu kat sana.. Enviroment sekolah kat sana agak menakutkan jugak.. Ye la.. Kat sana kebanyakan kaum iban, bidayuh... If ada melayu pon hanya segelintir.. Tu pon anak2 askar.. So after 6 month, kami berpindah ke Kedah.. So kat sini la last destination before abah pencen.. Abah beli tanah and rumah kat sini... So tak ley merantau cam dulu2 dah sebab abah pon dah pencen.. :D

Ok back to tajuk aku tadi nih, setelah lebih kurang 18 tahun aku tak turun Johor, bulan lepas ( April 2012 ) aku menjejak kaki semula ke tempat kelahiran aku.. Wahh...serius teruja kot... Rindu nya zaman kanak-kanak dulu... Seriuosly Johor berbeza giler ah... Pusat pembangunan yang begitu pesat sebab bersebelahan dengan Singapore.. Memang tempat tumpuan la kan..

Nak dijadikan cerita, aku turun sana sebab nak sharing about business kat sorang membe kolej aku dulu... Dia dak Johor.. Alhamdulillah, rezeki la kan..Tak sangka jugak boleh datang Johor sebab bisnes.. Ingatkan sebab kahwen dengan orang sana .. ( berangan je lebih kan kau..dush dush dush ) :P

Jom follow beberapa keping gambar kenangan masa kat sana... :)


Nasi Ayam Penyet.. Terbaik wok !


Teman.. :)


Adik + Kakak.. :)


Kau kecik..Aku besar.. :D


Terserlah muka kegirangan.. :)


Pasar Karat...


Tanjung Balau..

Walaupon kejap je kat sana tapi hati gua manyak hepy woo... Ada rezeki and umur yang panjang kita jumpa lagi... :)

Black Canyon | Jusco Bandar Perda


Assalamualaikum.

Entry kali ni nak share dengan korang pasal makanan... Wooo..Cerita bab makanan semua suka kan.. Tambah2 lagi makanan yang sedap2... Terliur beb.. So, jat nak cite pasal satu tempat ni makanan dia memang best.. Restaurant Black Canyon..

Ada sesiapa yang before ni tak pernah pergi? Korang try la pergi.. Memang best + superb + berbaloi... 


Disini la tempat dia... Nampak cool je..


Chicken Tomyam.. Memang superb! Rasa nya memang lain dari yang lain.. Korang perlu try baru taw kelazatannya... Yummy2 !


Apa benda ni..?? Nampak macam x menyelerakan and tak sedap.. Tapi bila makan.. Pergh..!! Sedap wehh.. Ada isi seafood, ayam and telur kat dalam tu... Telurnya sudah hancur.. Combination of chicken, chilli and prawns.. 


Sayur campur.. Not bad..


Berdua lebih baik ! :P


Orang kata " sayang awak ketat2.." ibarat camtue la... :)

Saturday, 26 May 2012

Sabar Dan Tabah Tika Diri Diduga Dan Diuji...



Di dalam rencah kehidupan ini, pelbagai dugaan dan cabaran di dalam mewarnakan nilai-nilai pengertian kita..  Ada kalanya kita di uji dengan bermacam cara.. Ada tikanya dugaan itu datang bersilih ganti..

Kadang kita terasa sempitnya waktu dan hilangnya arah tuju tatkala sesuatu perkara itu menghampiri kita.. Kita menjadi takut dan hilang arah diri.. Apalah yang ada pada kita, jika kita tak mampu menghadapi saat-saat kesusahan dan kesulitan itu?

Tika kita di duga dengan ujian yang kadang kita rasakan tidak mampu untuk hadapi, kita selalu mengeluh dan menyalahkan mengapa semua ini berlaku.. Setiap perjalanan kehidupan kita tak sama dengan orang lain.. Kesabaran dan ketabahan dalam diri kita seharusnya menjadi pegangan dan percaya yakin pada iman, kita di uji dan di duga untuk memperlihatkan sejauh mana kekuatan di dalam diri kita..  Adakah kita sabar??  Sesungguhnya Allah SWT sentiasa bersama dengan hambaNya yang sabar....


Kita tidak dapat ulang masa silam untuk memungkinkan bahagia masa depan, kita belajar dari kesusahan untuk menapak mencapai bahagia...

Kita sering mahukan hari yang cerah tapi Allah mengetahui, hakikatnya perlu turun.. Kita selalu nak keseronokkan, jauh sekali kesusahan tapi Allah lebih mengetahui, kesusahan itu mengajar kita erti kehidupan..  Kita sering inginkan ketenangan, hakikatnya diri penuh dosa dan kejahatan kerana manusia tidak lari dengan kesilapan.. Semuanya bukan hukuman tapi sebagai tanda kasih sayang Tuhan agar kita lebih tabah.. Itulah ujian dan dugaan-Nya pada hambaNya untuk mengenal erti kesabaran..

Cinta itu ialah bila kita memandangnya , tak jemu.. Bila kita teringat dia, rindu itu amat kuat menggamit rasa dan bila dia sakit, luruh segala rasa kerana risau akan dirinya... Cinta akan tetap bersama untuknya...


Namun jika jodoh itu tiada, benarkan rasa hati melepaskan perlahan-lahan cinta itu pergi...

Menangis dan sedih bukanlah beerti kita hilang harapan..  Tetapi percayalah bahawa sesekali kita menangis, hati akan bangkit sedar bahawa kita hanyalah hambaNya yang lemah dan kerdil.. Sesekali menangis, jiwa kita dididik dengan indahnya sabar dan redha.. Sesekali menangis, percayalah bukan Allah tidak tahu hancur dan luluhnya hati kita menanggung kecewa dan sedih, tetapi Dia mahu kita rapata padaNya, lantaran hati sebeginilah lebih lunak dan lembut beribadat kepadaNya...

Setelah kita jatuh dan terluka, bangkitlah semula melangkah.. Namun, jika kita jatuh tersungkur dan sukar untuk bangun, percayalah sinar harapan tetap ada.... KasihNya sentiasa ada, cuma kita yang selalu lupa dan alpa... Yakinlah Allah tidak menciptakan sesuatu ujian dan bencana itu, hanya dengan sia-sia.. Pasti ada hikmah di sebalik peristiwa yang menimpa...


Nota Kaki : Bersabarlah wahai jiwa-jiwa yang sedang di uji.. Kadang kita mampu untuk menghadapi keseorangan sesuatu masalah yang tiba.. Apa yang ada pada kita?? Tabah dan sabar adalah pengubat jiwa yang sedang getir hadapi ujian.. Berusaha.. Berdoa dan bertawakal pada Allah SWT...

Saturday, 19 May 2012

Selamat Datang ke Zoo Taiping ! :)


Assalamualaikum n hye semua..

Entry kali ini jat nak kongsi dengan korang aktiviti last week...Disebabkan agak bz, x sempat jat nak menulis..Semoga readers enjoy dengan entry ni... :)

Cuti sekolah x lama lagi kan...Untuk parents yang berfikir tak tahu nak kemana cuti sekolah, nak bawa anak2 jalan2, salah satu tempat saya suggestkan pergi ke Zoo...hehe ! Kenapa zoo? Sebab baru2 ni saya ke sana, sebab last pergi time sekolah dlu..n then tetibe rasa nak pergi melawat binatang lah...haha! Kat situ jugak kita boleh ajar anak2 untuk mengenal binatang dengan lebih dekat, kira macam lawatan sambil belajar..so zoo yg paling dekat dengan saya ialah Zoo Taiping !

Bertolak dari Kulim seawal pagi jam 9, zass terus ke Perak...Tapi singgah breakfast dlu di Hentian Bukit Merah...Lapar doh...Kang lambat makan, boleh pengsan woo...hehe ! Dah lama tak kesana, so memang xtau jalan...Dua2 org x tau..Hamek kau..Padan muka ! Apalagi, cal akak aku tnya jalan...Kang sesat mau sampai Ipoh..haha!

Rupanya jalan mudah je...Turun tol Taiping n terus je...Pastu sampai la..Perjalanan dari Kulim ---> Taiping hanya makan masa lebih kurang 1jam lebih je...kalo camni tiap2 minggu boleh datang kan...haha ! Disebabkan datang weekend, so orang agak ramai...


hey ! look there ! (ada momo kat leher..kawan baru.. :p)


Kemana kita...??


Girafah ! si seksi~


zebra !


it's me ! :)


encik landak !


buaya !


Burung apa?Burung apa? Burung kakak tua la...


ke kiri atau ke kanan..??


Singa-singa sedunia..


unta.


encik harimau !


sang orang utan !

So, ni je la pic yang dapat aku share dengan korang...Nak tengok binatang lain, boleh la pergi terus ke zoo..hehehe ! 


bye-bye..jumpa lagi.. :)

Wednesday, 16 May 2012

Merapatkan Kembali Otot Vagina Walaupun Melahirkan Secara Normal


Ramai orang yang mengatakan seseorang wanita bila sudah melahirkan anak maka vaginanya tidak akan pulih seperti biasa...

Jangan risau kerana tubuh badan wanita dikurniakan anugerah oleh Yang Maha Kuasa semedikian indahnya, begitu juga dengan otot vagina, walaupon melahirkan anak secara normal dengan beberapa orang anak maka akan kembali sempurna, asalkan mampu merawatnya...


Dengan keistimewaan produk Premium Beautiful dan Pil Herba Maharani, mampu merapatkan kembali otot vagina wanita walaupon melahirkan anak secara normal serta mampu memberikan pengecutan rahim dengan pantas dan sekaligus mempercepatkan proses penurunan berat badan...


Produk ini bukan hanya untuk kesihatan wanita sahaja malah ia juga mampu membina hubungan romantis suami isteri seperti pasangan pengantin baru...

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya di :

FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265

Thursday, 10 May 2012

Wanita, Engkaulah Segalanya....



Wanita perlu SIHAT...Wanita perlu CANTIK...

Sihat & cantik memang sinonim dengan WANITA...

Bila wanita sihat, secara tidak langsung wanita juga akan kelihatan cantik...

" Antara lelaki dan perempuan, badan wanitalah yang paling banyak mengalami perubahan dalaman, luaran, hormon, dan sbgainya...Bermula dari kedatangan haid, berkahwin, mengandung, bersalin, menyusukan bayi, menopause..."

Wanita~sebagai seorang isteri, seorang ibu, pagi-pagi bekerja di pejabat, balik rumah menyelesaikan kerja-kerja rumah, menjaga anak, suami ketika sihat & sakit. Semuanya menjadi tanggungjawab wanita..Hebatnya wanita..So, wanita perlu lebih prihatin menjaga kesihatan diri sendiri...


Oleh itu, pemakaian Premium Beautiful secara tak langsung akan menjaga dan mengawal kesihatan wanita samada dalaman atau luaran..

" Premium Beautiful umpama service untuk diri sendiri.. So, Sayangilah Diri Anda Untuk Yang Tersayang.. :) " 

Tempahan hubungi saya :-

FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265

Diamond Night Award 2012 | MIECC

20 April 2012 baru2 ni jat ada join Diamond Night Award yang berlansung di Malaysia International Exhibition & Convention Centre ( MIECC ), Mines Resort..Untuk apa event nih..?

Majlis ini untuk meraikan para usahawan yang berjaya mencapai pangkat Diamond Sales Manager (DSM), Double Diamond Manager (DDM) & Car Fund achiever..Yang bestnya dalam biznes ni, setiap apa yang kita capai, ada rewards and akan di raikan...uols boleh tgk betapa titikpeluh dan setiap usaha kita di hargai...tak berbaloi ke..???

Jom tengok gambar2 leader jat yang naik pentas malam tu...


Shaliza Aziz ialah leader jat..Seorang yang baik hati and tak pernah lokek tentang ilmu...Thanx mummy ieja...


My mentor...Shaliza Aziz and Hanis Haizi...Millionaire muda, 28 tahun..


DSM Yong...Dia sahabat sekolah suatu masa dahulu...Kini, dia jadi sumber inspirasi..Dia yang menarik tangan jat untuk bersama2 dalam biznes nih...Really enjoy!


Group Utara..


Sebahagian dari biz partner.... TEAMWORK !


Group Hanis Haizi.. :)


Tak sangka dapat jumpe membe lama... :)


Ramai yang tanya jat macamna nak buat, just guna FB n Blog...tak percaya..?
Percayalah..sebab jat dah lalui...n 1 more thing, kita just FOLLOW leader....Copy n paste apa yang dorang buat..simple kan like ABC.... =)