Saturday, 29 September 2012

Apa yang F.I.R pada korset PB dapat bantu kita?



Sinar F.I.R yang terdapat pada pakaian Premium Beautiful dapat membantu kita untuk :-
  1. Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  2. Mengekalkan kesegaran badan
  3. Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  4. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  5. Tidur dengan lebih nyenyak
  6. Menghilangkan bau badan
  7. Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  8. Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  9. Mengeluarkan peluh asid
  10. Meningkatkan kadar metabolisma
  11. Membantu menghilangkan kulat dan fungus
  12. Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
  13. Membantu membersihkan udara dalam badan
  14. Mengekalkan kepanasan suhu dalam badan
  15. Memperbetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
  16. Membantu menghalang pembiakan sel dalam badan

Thursday, 13 September 2012

Inspirasi & Motivasi | Kenapa buat bisnes nih?

Malam semalam masa tengah edit gambar Majlis Anugerah SM/SSM 2012 tetiba hati rasa sebak, sayu dan pilu.. Terfikir sejenak.. Kenapa aku buat semua ni? Kenapa aku buat bisnes nih? Perlu ke aku buat semua nih? hmmmm... kenapa?

Sebenarnya, Jat bukanlah datang dari keluarga yang senang.. Abah seorang pencen askar dan mak pulak jual kuih.. So sekarang jana pendapatan family hanya bergantung pada jualan kuih & pencen abah.. And sekarang mak abah masih menyara adik bongsu sekolah.. Memang la sekarang dorang masih sihat dan mampu nak buat keje tapi macammana satu hari nanti dorang sakit dan tak mampu nak buat semua tu... Sebagai anak, Jat la kena bertanggungjawab semua tu.. So bermula dari sekarang Jat kena fikir masa depan yang kita tak tahu apa akan terjadi.. 


Jat ada 5 orang adik beradik.. Jat anak ke 3, ada 2 orang kakak, sorang adik perempuan dan sorang adik lelaki.. Dari kecik memang kami dah di didik dengan hidup secara bersederhana... Makna kata tak miskin tak kaya... Dulu2 memang rasa sebak sebab bila tengok orang lain nak apa je semua dapat.. Tapi Jat, nak ke supermarket pon, abah cakap kumpul duit sendiri, nak beli apa nanti beli..  Ingat lagi masa raya, dulu-dulu kan pakai kad raya.. Mintak mak duit nak beli kad, mak cakap kena guna duit sendiri.. Sanggup simpan sebab nak bagi kad raya kat kawan-kawan... Dulu, Nak beli aiskrim 50sen, takut nak mintak kat mak duit.. Pastu, Jat and sorang membe nih, kami janji sama-sama kumpul duit sehari sekupang.. Hari Rabu boleh la beli aiskrim.. Sebab hari Rabu kan ada kokorikulum.. So memang kena bersusah dahulu sebelum nak dapat apa-apa pon.. Tapi seronok taw !


Then masa dulu-dulu nak amek lesen pon kena guna duit sendiri ( sekarang pon sama)... Kadang-kadang terbit di hati kenapa orang lain, family sponsor.. Seronok ja tengok dorang.. Nak apa, main order2 je, confirm dapat.. Tapi rupanya ada hikmah disebalik semua tu.. Jat dapat belajar apa itu kesusahan.. Jat dapat belajar apa itu pengorbanan.. Jat dapat belajar apa itu berdikari..  Jat dapat belajar apa itu usaha.. Jat dapat belajar apa itu harapan.. Jat dapat belajar apa itu putus asa..

Now, bila dah semakin membesar, Jat nak balas jasa mak abah sementara dorg masih hidup.. Nak ganti balik pengorbanan yang mak abah dah korbankan selama ni dari segi masa, wang dan semuanya.. Bukan senang nak membesarkan anak-anak dari kecil hinggalah dewasa.. So Jat rasa selagi Jat mampu dan masih muda, Jat usaha sungguh-sungguh untuk dapat capai impian.. If nak harapkan gaji yang keje sekarang, seriously memang tak cukup... Pepatah ada mengatakan ukurlah baju badan sendiri tapi dengan dunia harini mampukah kita ikut je??


Kenapa Jat buat biz Premium Beautiful?

Sebab tanggungjawab.. Yes ! Tanggungjawab kepada diri sendiri, tanggungjawab kepada family, tanggungjawab kepada mak abah, tanggungjawab kepada masa depan... Memang Jat tak minat mula2 buat biz nih.. Kalau nak ikut minat, memang tak kemana kita.. Korang keje sekarang atas dasar minat ke? Atau atas rasa tanggungjawab? Mula-mula rasa susah, acane kalo produk tak ley jual, macam2 yg Jat fikir... Tapi ternyata semuanya salah... Dah buat serius seronok, mudah... 

Dulu Jat bila waktu lapang suka lepak2, keluar jalan2, so banyak masa terbuang dengan aktiviti tak berfaedah.. Dah la masa habes macam tu je, duit pon habis camtu je... Hujung bulan je STRESSS !! Then, Yong ( ex schoolmate ) yang ajak Jat buat biz nih.. Jat mintak pendapat family, alhamdulillah family support dari belakang.. Mak cakap kalau rasa boleh buat, just go on.. Syukur dapat family yang understanding...
So Jat nak buktikan pada family yang Jat mampu berjaya... YEAY !!!!



Sumber Inspirasi.. ;)

##  Untuk berjaya kita kena dekatkan dengan orang yang dah berjaya, follow rapat-rapat.. Confirm kita pon dapat.. :)

Wednesday, 12 September 2012

My Testimoni !!

Assalamualaikum.. 

Entry kali ni Jat nak share kat korang my own testimoni pakai PB.. Serius ngeri bila perut kita buncit sampai 3 lapis, perut menggeleber, rasa angin satu badan, rasa berat badan semakin hari semakin naik.. Confirm kita semua takut bila ini semua terjadi kan..


Bagi anak dara ( belum berkahwin ) sekiranya semua yg di atas ni terjadi pada kita, cepat2 lah cari PB.. Nak tahu sebab apa bila kita tak amek kisah pasal semua tu.. Mesti ada segelintir daripada kita yg pikir, ah, lantaklah..janji pakwe aku terima aku seadanya.. Janji bakal suami aku terima diri aku sebenarnya... Tapi hakikatnya TIDAK !!!


Bayangkanlah sebelum kahwin dah x pandai jaga badan, apatah lagi selepas berkahwin? selepas bersalin anak seorang? selepas bersalin anak kedua?ketiga? Lagipun, bila badan kita semakin naik, ia akan mengundang pelbagai penyakit... Jom sama-sama kita mencegah sebelum terkena.. :)


Lihat lah bentuk badan & paha saya yg macam gedebomm gedebommm !!

Alhamdulillah, after pakai Pb secara konsisten 8 jam sehari, tiada yang mustahil.. No more diet, no more slimming centre and no more pills... Just PB + lactolite.. 

# Sharing is Caring.. ;)

Tuesday, 11 September 2012

ANUGERAH SM/SSM 2012 | DEWAN WAWASAN PGRM, CHERAS

SYUKUR ALHAMDULILLAH !!

Inilah ucapan pertama kali bila dapat anugerah pangkat SM/SSM... Anda dapat bayangkan tak kalau setiap usaha dan titik peluh kita akan dapat ganjarannya... Dulu, Jat teringin sangat nak amek award apa2 lah.. Sebab suka tengok artis pakai baju cantik2, mekap cantik, pakai baju mahal2.. Tapi kalau berangan je tanpa usaha n cari jalan nya, tak jugak kan.. Ibarat angan-angan mat jenin..hehe !

Tapi sekarang angan2 dah menjadi realiti... Awesome !! Tahniah di ucapkan kepada diri Jat sendiri kerana telah melakukan satu perubahan dalam hidup dan tahniah kepada rakan kongsi yang sama2 telah mencapai kejayaan... Semoga Allah sentiasa memberkati kita semua.. Amin...

Dulu, datang majlis raikan kawan-kawan naik pentas.. Kali ini Jat yang naik pentas bersama 8 orang biz partner dari pelbagai negeri..teruja sangat2... From there Jat tahu that I'm the right business and right group..


Congratulations !

Seronok dapat bergambar dengan rakan-rakan kongsi baru dan berkongsi kegembiraan bersama mereka... Next event Jat nak bawa lagi ramai rakan kongsi baru... :)

Let's enjoy with Beautilicous GLG team.. wink2 **

my MUA..kenal melalui FB dan terus menjadi kawan rapat.. macam adik n kakak.. Akak ni sporting taw..Mekap dia pon cantik n i loike~ ^^

me and biz partner from Kulim and Cheras, KL.. Actually masih ada lagi yang lain tapi x dapat hadir di atas urusan masing2.. Next event mesti kita raikan sama2 ye.. :)

biz partner KL (ayu), me ( Jat), biz partner Kedah ( kak ct ), biz partner Penang ( ann )




biz partner Penang ( Kak Tie )

my ex schoolmate n my mentor ( Yong )




biz partner KL ( kak Ros )

my great leader GLG and my mentor, Hanis Haizi

biz partner KL ( Kak Linda )


my ex schoolmate n biz partner KL ( wan )

biz partner Johor ( Fetty Aura )

my mentor &  sumber inspirasi, CDM Kak Ana..
# genggaman tangan dari Kak Ana membuat kan Jat rasa makin bersemangat... Aura makin terserlah.. ^^







Opsss ! Paparazzi...


In this business, we are not going alone but business partner also can follow us..

REMEMBER !

T.E.A.M

Together, Everyone, Achieve, More

TAKE UR CHANCE NOW
AND
GRAB IT IN PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS

JUST WITH US !!


Contact me for free consultancy



Thursday, 6 September 2012

9 Fakta Menarik Legoland Malaysia


Fakta Menarik Legoland Malaysia

Legoland Malaysia yang terletak di Nusajaya kini dalam peringkat percubaan tahap akhir sebelum dibuka sepenuhnya kepada umum pada 15 September nanti..

Sebanyak 15,000 struktur model dibuat daripada kira-kira 30 juta keping Lego dan lebih 40 permainan, pertunjukan dan tarikan interaktif akan menjadi ciri utama Taman Tema Legoland Malaysia ( Legoland Malaysia Theme Park ).

Berikut adalah beberapa fakta menarik tentang taman tema ini.

1. Sebuah taman tema yang dibina berdasarkan rangkaian permainan binaan Lego yang terkenal.
2. Merupakan taman tema Legoland keenam di dunia dan pertama di Benua Asia. Terletak di Nusajaya, Iskandar Malaysia
3. Dibangunkan oleh Themed Attractions and Resorts dan Iskandar Investment bernilai RM720 juta.
4. Mempunyai 7 kawasan bertema iaitu The Beginnig, Lego Kingdom, Imagination, Land of Adventure, Miniland, Lego City, dan Lego Technic.
5. Terdapat lebih 3,500 tempat kereta disediakan
6. Meliputi kawasan seluas 70 ekar ( 280,000 meter persegi )
7. Ia akan menjadi pusat tumpuan kepada kompleks bersepadu seluas 5,500,000 kaki persegi ( 510,000meter persegi ) di kawasan Industri Nusa Cemerlang, antara rantau ekonomi Iskandar Malaysia yang terdiri daripada pusat gaya hidup runcit, pejabat, hotel, pangsapuri, perkhidmatan dan unit-unit kediaman.
8. Legoland Malaysia mensasarkan 1.5 juta pelawat semasa pembukaannya nanti.
9. Terdapat 40 permainan interaktif, persembahan dan tarikan termasuk Main Theme Park, 4D Theater, Kids Driving School, Legoland Hotel, Lifestyle Mall dan macam-macam lagi..

** Pas masuk tahunan boleh didapati secara online melalui laman web mereka di www.legoland.com.my dengan potongan 30% iaitu RM245 untuk dewasa, RM180 untuk kanak-kanak bawah 11 tahun.. Manakala harga tiket untuk satu hari ialah RM140 untuk dewasa, RM110 untuk kanak-kanak dan warga emas.



Roller Coaster

Piano Sensor

Mini Lego Ship

Mini Land Dataran Johor..

Monday, 3 September 2012

OPEN HOUSE RAYA 2012 | UTARA

Assalamualaikum dan selamat petang.. Alhamdulillah.. Raya pon dah makin hampir berakhir.. Tapi masih ramai lagi yang mengambil peluang untuk buat majlis rumah terbuka... Bagus2... Jangan lupa invite Jat ye.. hehehe ! Tahun ni punya suasana raya rasa lain sangat... Sebab dulu bila habis je raya pertama, lepak duduk rumah je.. Sebab dah xde kawan nak pergi beraya.. If ada pon, takde la majlis rumah terbuka.. Tapi tahun ni tak.. Banyak sangat jemputan.. Seronok! Yang mana jat boleh pergi, jat pergi la.. Yang mana tidak berkesempatan, Jat minta maaf.. I'syallah tahun depan jat pergi...

Okey, pertama jat nak sharing cerita, suasana n share gambar2 open house kat rumah jat yang berlangsung pada hari sabtu bersamaan 25 Ogos 2012 ( raya ke-7 ).. Memang tiap2 tahun rumah jat akan adakan majlis rumah terbuka.. Tapi selalunya pada hari raya kedua... Tapi tahun ni buat lewat sket di atas sebab-sebab tertentu.. And tahun ni jugak ramai yang datang.. Sanak saudara. kawan2 sekolah rendah, kawan2 sekolah menengah, kawan2 kerja, kawan2 bisnes dan jiran tetangga... :)

Menu utama pada hari majlis tersebut ialah soto (wajib), lontong, nasi impit, kuah kacang, ketupat, rendang ayam, rendang tok, mee, bihun, koey teaw, kek batik, agar-agar, kuih raya.. Alhamdulillah tetamu yang hadir lebih kurang 200 orang.. Walaupon penat tapi jat and family seronok sangat..

S.A.Y.A.N.G.N.E.S.S akhirnya dapat berkumpul semua... :)
Biz partner group UTARA
bersama leader
thanx to bakal CDM, kak ieja sbb dtg dari KL..
my officemate..

Thanx to all yang sudi hadir kat rumah.. Maaf tak sempat nak layan semua tetamu yang hadir.. Sebab tetamu datang bersambung-sambung...heheh.. Even jat n family letih tapi seronokkkk sgt... Andai ada yang kurang, jat wakil dari pihak family mintak maaf ye.. Tahun depan kita upgrade lagi..yeayyy !! ;)

Pada hari sabtu bersamaaan 1 September 2012, jat and rakan-rakan biz hadir ke majlis rumah terbuka salah seorang biz partner group utara, Fatin Zaini.. Alhamdulillah dapat kenal dengan family Fatin.. Sambil menjamu selera, sempat lagi jat share tips and ilmu pada partner how to generate more income, kami borak2 pasal trip sedut ilmu di kelas GLAM & menghadiri majlis anugerah SM/SSM... 

open house rumah biz partner, Fatin Zaini.
Jat datang dgn kakak... Dia lah driver n photographer kami..hehe!
Top Agent Premium Beautiful Group Utara !!!
Ada ciri-ciri jadi model Premium Beautiful? :P

Pada hari Ahad bersamaan 2 September 2012, Jat menghadiri satu majlis akikah anak kawan.. Kawan jat nama dia Faridah.. Dia ex sekolah menengah dlu.. Even kami dah lama tak berjumpa, tapi kami masih lagi berkomunikasi melalui laman sosial yg makin canggih kini iaitu FACEBOOK... So, mana-mana kawan yg kita dah lose contact, kita boleh jumpa balik.. Dunia sekarang adalah dunia canggih, dunia IT.. so sayang la if kita tak amek peluang tu kan.. Sama jugak macam biznes Premium Beautiful.. Jat amek keputusan yang mudah dan tepat, buat biz online just thru FB n Blog.. mudah kan.. :)

Ok back to title tadi, 2x jugak la sesat sebab cari rumah dia.. Ye la, cari rumah orang-orang kaya ni memang susah sikit.. Siap ada secutiry guard.. So, cnfirm la kawasan rumah dia sangat2 safety kan.. Jat impikan nak beli rumah untuk family.. I'syallah one day.. :)

Hot mummy.. semakin cantik... :)
Ni baby dia.. Salman al-Farisi.. Baby boy.. Buaian dia cantik.. :)

Okey, setakat ni je stori jat.. Follow next entry ya.. Thankssss !!!

#first time makeup sendirian... Dulu kalau keluar rumah, pakai nak simple2 je... Tapi sekarang hidup kena upgrade.. Dari biasa-biasa ke luar biasa... Thanx PB !!

Ingat ye !! Jangan lupa beli PB dari kami....!!!

Love, 
Jat