Wednesday, 20 February 2013

Bisnes Apa Yang Boleh Dilakukan Oleh Wanita di Rumah


Saya pasti ramai yang tertanya tanya dan sedang mencari idea apakah kerja atau bisnes yang boleh dilakukan dari rumah bagi membantu suami. Sekarang ini semua benda memerlukan duit. Jika tidak berusaha mencarinya, masakan dapat untuk menanggung segala perbelanjaan yang semakin meningkat.
Duit untuk tuisyen, makan, pampers anak, insurans dan banyak lagi perbelanjaan yang semakin diperlukan. Itu belum dikira ansuran rumah, kereta yang ditanggung oleh suami dan isteri. Jika seorang surirumah sepenuh masa, apakah kerja yang boleh dilakukan?

Sebenarnya agak banyak juga bisnes dan kerja yang boleh dilakukan daripada rumah oleh mereka yang bergelar surirumah. Antaranya ialah:
1. Bakeri – Buat roti, kek, coklat dan sebagainya. Permintaan sentiasa tinggi bila musim cuti sekolah.
2. Menjahit – Bagi mereka yang ada kemahiran ini, boleh tawarkan perkhidmatan ini. Setiap kali raya, mesti tukang jahit tak menang tangan untuk membuat baju dan langsir. Siap kena tolak tempahan takut tak sempat buat. Anda boleh buat servis ni..
3. BISNES PREMIUM BEAUTIFUL – Jadi agen menjual korset yang SUPERBRAND, LIFETIME WARRANTY dan satu-satunya korset yang 20tahun dalam pasaran.. Hanya menggunakan social media marketing like a Facebook, Blog & Instagram.. 
Oklah itulah antara bisnes mudah yang boleh dilakukan oleh surirumah. Sebenarnya banyak lagi bisnes, tapi malas nak tulis..hehehehe.

Walau apa pun, buat bisnes yang mampu kita lakukan sebab setiap daripada kita ada   kekangan masing masing seperti tiada internet, tiada modal, tiada kemahiran dan sebagainya. Namun, ia boleh dipelajari kalau kita mahu.. Jom kita buat sama-sama bisnes Premium Beautiful.. Insyallah ia bakal membantu kehidupan anda.. 
Just sms/call Jat, i will show the way..


Love,
Fiza Mahazir,
013-4116265
Premium Beautiful Agent Utara

Monday, 18 February 2013

Bagaimana Untuk Mengatasi dan Merawat Keputihan? mesti baca ini...


sumber GOOGLE

Masalah keputihan merupakan duri dalam daging bagi kebanyakan wanita. Ia masalah yang sering terjadi kepada kebanyakan wanita walaupun mempunyai badan yang sihat tanpa sebarang penyakit. Malah ada yang cuba untuk merawat dengan berjumpa doktor.
Pil akan diberi dan ada juga klinik yang memberikan krim sapu untuk disapu ke dalam faraj. Adakah rawatan ini berkesan? Pastinya tidak! Klinik seronok mereka mendapat duit daripada penjualan ubat antibiotik dan krim sapu yang langsung tidak menyelesaikan masalah keputihan ini.
Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.Jangkitan Kuman GI Candida Dalam Faraj.

Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.

Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita. Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet. Suami anda juga mungkin terkena tempias daripada masalah yang dihadapi oleh anda ini.

Suami anda pasti akan mengelak daripada untuk “bersama” dalam hubungan seks. Lebih teruk, mereka “makan luar” atau menambah cawangan lain. Itu yang cuba kita elakkan. Keputihan sebenarnya boleh dirawat.
Bagaimana untuk mengatasi dan merawat keputihan buat selama-lamanya?
Tahukah anda, Premium Beautiful dapat membantu anda menyelesaikan masalah tersebut.. Dengan pemakaian secara konsisten 8jam sehari, ia boleh mengurangkan tahap keputihan yang serius. Tak lupa juga dengan Herba Maharani.. Ianya sangat membantu.. Ramai yang dah  mencubanya dan memberi jawapan yang positif.. Kini tiada gusar lagi mengenai keputihan yang melanda diri anda.. Jom dapatkan segera set Premium Beautiful atau Herba Maharani...

Contact me for BEST PRICE! FREE demo & consultation (",)
Love,
Fiza Mahazir,
013-4116265
Premium Beautiful Agent Utara


Saturday, 16 February 2013

New Product | BIO VELOCITY SLEEP MATE


BIO VELOCITY SLEEP MATE 


KEISTIMEWAAN

1. Meningkatkan metabolism 

2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel 

3. Menggalakkan peredaran darah 

4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun 

5. Meningkatkan tahap medan tenaga

6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan

7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan

8. Bersemangat dan bertenaga

9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi

10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal

11. Melegakan kepenatan dan kesakitan

12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik

13. Menggalakkan fungsi jantung

14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti 


MANFAAT

Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.


CARA PENJAGAAN

BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.


CARA PENGGUNAAN

Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam.

SAIZ

Tilam saiz QUEEN


PRODUCT DEMO


Hanya letak cermin mata atas BIO VELOCITY SLEEP MATE selama 10 saat, sudah dapat rasa aura dan tenaganya.. AJAIB!!

























TESTIMONI




Makcik yang strok kini pulih dengan menggunakan BIO VELOCITY SLEEP MATE.. 
Alhamdulillah dengan izin Allah.



Contact me for BEST PRICE! FREE demo & consultation (",)

Love,
Fiza Mahazir,
013-4116265
Premium Beautiful Agent Utara


TOP list ~ 5 Q & A about Premium Beautiful

Lately ni, ramai yang selalu tanyakan soalan yang sama kat Jat tentang Premium Beautiful.. So, Jat berbesar hati nak share soalan2 dan jawapan2 pada uols.. 

Q1 : Berapa lama nak pakai Premium Beautiful ni? 24jam ke?
A : minimum pakai 8jam sehari secara konsiten. Kira macam pergi dan balik kerja 8jam sehari. Itu untuk yang bekerja. Untuk surirumah, anda boleh pakai dari pagi , then buat kerja rumah seperti biasa.. After 8jam, boleh tanggalkan dan basuh.. Kiranya ia mudah dan praktikal.. 

Q2 : Susah la, leceh la nak pakai korset ni.. Rimas betul..susah nak ke tandas.
A  : mentallity masyarakat Malaysia sememangnya begitu.. 80% daripada mereka suka berfikiran negatif sebelum mencuba.. Tak susah pon kalau tahu cara yang betul.. 5 minit saja dah siap pakai.. Lagipun kami akan ajar cara pakai yang betul dan mudah.. Jangan risau ye..Belum cuba belum tahu, sudah cuba jatuh cinta.. ;)

Q3 : Macamana nak cuci Premium Beautiful Corset ni?
A : Di larang sama sekali mencuci Premium Beautiful menggunaka mesin basuh, iron, dry clean, memintal/memerah kuat., menjemurnya secara terus di bawah sinaran matahari atau menggunakan bahan cucian berunsur buih/sabun. Ini bagi menjaga kualiti dan tekstur kain supaya tahan lebih lama.. Hanya cuci  dan jemur pada waktu malam menggunakan pencuci Premium Beautiful Natural Wash..Cara penjagaan yang begitu mudah kan? 



Q4 : Premium Beautiful Corset hanya untuk orang gemuk?
A : Premium Beautiful bukan hanya untuk orang gemuk atau orang yang ingin kuruskan badan sahaja.. Tapi mengubah bentuk badan menjadi langsing dan meningkatkan tahap kesihatan hidup kerana konsep Premium Beautiful Corset ialah 70% kesihatan dan 30% kecantikan. Premium Beautiful berfungsi menjaga kesihatan disamping membentuk kontur bentuk badan yang ideal, tidak kiralah orang tu gemuk, ataupun kurus yea..

Q5 : Premium Beautiful Corset hanya untuk golongan wanita?
A : Premium Beautiful Corset bukan hanya untuk golongan wanita sahaja.. Malahan Premium Beautiful juga menyediakan Bengkung Premium Beautiful khas untuk lelaki bagi mengatasi sakit pinggang mahupun masalah perut buncit. Apabila suami isteri pon pakai, secara tak langsung kecantikkan dan ketampanan itu begitu terserlah dan keintiman begitu mantopss gituww..


~ Premium Beautiful~ umpama service untuk diri sendiri.
So, sayangilah diri anda untuk yang tersayang..

Love,
Fiza Mahazir,
013-4116265
Premium Beautiful Agent Utara


Tahukah anda salah satu sebab mandul disebabkan keputihan?


" Keputihan merupakan lelehan daripada vagina yang keluar daripada kuantiti biasa (banyak). Berdasarkan beberapa kes, kita dapati masalah ini bukan sahaja dialami oleh wanita yang sudah berkahwin bahkan gadis remaja turut mengalaminya" - Dr Suhaimi Isa (Pakar Runding Perbidanan dan Sakit Puan, Hospital Pantai, Ampang)


Kesan keputihan : 

1) Gangguan hubungan intim


2) Susah nak pregnant


3) Berpotensi untuk mengandung luar rahim


4) Boleh menyebabkan tiub fallopian dan peranakan wanita musnah - Boleh mengakibatkan kemandulan


5) Kerap mengalami demam, sakit perut beserta keputihan yang busuk, berubah warna dan gatal - jika keputihan telah merebak ke bahagian reproduktif wanita


PREMIUM BEAUTIFUL have solution for you!
Just wear PREMIUM BEAUTIFUL!

My customer testimonial.

1) Saya berusia 22 tahun. Masalah yang saya hadapi sebelum ini adalah keputihan yang berlebihan sehingga saya tidak mampu menahan bau keputihan tersebut. Saya menghadapi masalah ini sebelum saya datang haid lagi. Tetapi selepas diperkenalkan dengan PREMIUM BEAUTIFUL, masalah keputihan semakin berkurangan dari hari ke hari dan saya rasa cukup gembira kerana saya bakal melangsungkan perkahwinan. Pastinya masalah keputihan ini tiada lagi menjelang hari bahagia saya - LIA, Kuala Lumpur

2) Saya seorang wanita yang telah pun berumahtangga dan sering mengalami lelehan cecair putih. Apa yang membimbangkan saya, masalah ini telah menyebabkan ketidakselesaan malakukan hubungan intim bersama suami saya. Selepas diperkenalkan dengan PREMIUM BEAUTIFUL, masalah keputihan sudah hilang sama sakali. Hampir 6 bulan menjadi pemakai setia kepada PREMIUM BEAUTIFUL, saya bertambah yakin dengan diri dan hubungan suami isteri bertambah bahagia - SHILA, Seremban


So wait no more!

Jangan sampai cik abang "bersuara" baru cik adik nak menggelabah...specially yang anak dara, sebelum berumahtangga tak salah bersiap sedia.. Untuk cik abang2 kat luar sana, kalau sayang cik adik.. belilah satu untuk mereka! badan sihat..confirm keluarga bahagia.. ;)


Love,
Fiza Mahazir
013-4116265
Premium Beautiful Agent Utara


Friday, 15 February 2013

Hanis Haizi in NONA!


Assalamualaikum..

Our mentor, Hanis Haizi in NONA magazine March issue.. get one today peeps!!






Julings nengok ;)

She deserve it. Orang yang berani & sabar berusaha akan dapat hasilnya.. So now masa untuk Hanis menikmati pengorbanan sebelum ini..  Jat pon nak macam ni nanti.. :)


Wednesday, 13 February 2013

Dato' Dr Sheikh Muszaphar & isteri selamat melahirkan anak kedua


Sumber : Arkib GUA

Tahniah buat Angkasawan Negara Dato' Dr Sheikh Muszaphar & isteri Datin Dr. Halina Mohd Yunos yang selamat menyambut kelahiran kedua puteri mereka  - yang lahir tiga minggu lebih awal. Pada jam 7.53 petang 19 Januari 2013 di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia. 

Berita gembira tersebut telah dikongsi pembantu peribadi Dr Sheikh melalui satu kiriman pesanan ringkas. 

Introducing...
Sophea Natasha bt Sheikh Muszaphar






Monday, 11 February 2013

Dari 98kg ke 50kg in 6 months??? Premium Beautiful + Lactolite ONLY...!!!


Dear Gentle Readers,

Ramai yang tanya saya, PB boleh bantu utk diet & kuruskan badan tak? Jawapan saya: YA (Jika Betul Cara Pemakaian & Pemakanan Individu Tersebut!)

Ini adalah CDM Kak Ana sebelum ni. Her weight was 98Kg. 

Dalam gambar ke-4 ni Kak Ana dah start using PB + consume Lacto-Lite


In 4 months Kak Ana turun dari 98kg ---> 68kg!!!


In May 2011 Kak Ana turun lagi ke ---> 50kg!!!

This is her latest photos (17/9/11). Hot mama kan? Just constantly pakai Premium Beautiful 8 hours a day and minum Lacto-Lite everyday for sure boleh kurus mcm Kak Ana! 50kg youuuu!

OMG Macam mana nak kurus macam Kak Ana ni? Kurus + Sihat ye... Bukan kurus BERPENYAKIT!

PREMIUM BEAUTIFUL + LACTO-LITE

          

Bagaimana Premium Beautiful Membantu Untuk Turun Kan Berat Badan???
  • Mengempiskan perut & bantu mangawal daripada makan berlebihan. Kita akan cenderung makan dlm kuantiti yg sikit. Jadi mudah nak lose weight.
  • Meningkatkan kadar metabolisma.
  • Tetulang bengkung disuntik dengan CHITOSAN (dari kuku & kaki ketam) dapat mempercepatkan pembakaran lemak.
  • Kerap buang air kecil & besar.
  • Kerap buang angin.
  • Mengeluarkan peluh asid.
  • Membentuk daya ketahanan, memulih & merawat kesihatan dalam bentuk rawatan alternatif (terapi FIR). Bila keseluruhan badan sihat, usaha utk menurunkan berat badan akan jadi LEBIH MUDAH!
But please bear in mind, PB mesti dipakai MINIMUM 8 jam sehari dgn pengambilan air yg mencukupi. Plus masa makan tu make sure lah anda pakai PB. Jgn pi makan melantak banyak2 lepas tu baru nak sarung PB. Memang tak jadi lah dik noon oooiii (",)
Bagaimana Lacto-Lite Membantu Untuk Turun Kan Berat Badan???
  • Dapat menambah bakteria baik dalam usus untuk proses penghadaman yang lebih lancar dan untuk mencuci usus.
  • Membuang toksin dalam usus yang menyebabkan pengumpulan lemak. Sebab tue la orang yang berbadan besar digalakkan mengambil 2 Sachet sehari untuk kesan optimum.
  • Menggalakkan metabolism.
  • Mengurangkan beban badan.
  • Membantu melegakan sembelit.
  • Membantu sintesis vitamin.
Nurich Lacto-Lite nie sangat sesuai untuk semua lapisan masyarakat, tak kira la lelaki, perempuan, anak-anak, orang dewasa, orang tua. Pendek kata, tak mengira umur. Bagi budak-budak yang masih menyusu dan susah untuk buang air besar, you all boleh tambah sedikit serbuk Nurich Lacto-Lite ke dalam susunya. Insya Allah, masalah pembuangan air besar akan selesai (",)

Jangan takut untuk minum Lacto-Lite nie yer sebab, Lacto-Lite langsung tak mengandungi herba atau kimia yg bersifat Laksatif (julap). So, takkan buat kiter sakit perut atau cirit birit okies...

Issskkkk betul ke boleh kurus Jat? Macam x percayaaa jeee... 
Kalau x percaya & rasa nak tengok sendiri Kak Ana in person pun BOLEH. You can follow me pergi stokis B32 di Batu Caves bermula 8.30pm every Wednesday & Saturday night. Masa tu boleh tengok sendiri HOT MAMA ni. Rasanya dia LEBIH KURUS DARI SAYA... OMG!!!

So, aper lagi you all? Sesiapa yang berbadan besar, gempal, weight issue bukan satu issue lagi. This is your chance nak tampil cantik dan sihat dengan lebih berkeyakinan...:)

Kalau you all nak beli PB and/or Nurich Lacto-Lite, you all boleh directly contact me: 013-4116265 (Jat) 

Untuk yang order more than 1 box, boleh dapat special price and untuk return customers pon boleh dapat special price. Saya juga ader buat penghantaran ke seluruh Malaysia...:) So, just order from me, yer...:) Insya Allah, saya akan cuba berikan service yang terbaik...:)
  
Kalau nak cash installment serendah RM200 sebulan pun ada. Just PM me kat facebook/call/sms tau (",)

P/S : CDM Kak Ana ni sekarang dah jadi 1 of millionaire dalam Hai-O. Kalau uols nak tau cara utk generate 4-5 figures income in 1 month & FIXED monthly income of RM50,000 ke atas CONTACT ME NOW! 013-4116265