Friday, 24 April 2015

Between Iphone 6 and Premium Beautiful Corset.


Elegance and nice!


Ramai yang dah update masing-masing dah pon beli Iphone 6 dan juga Iphone 6 plus. Memang Iphone 6 dah lama (baru beberapa bulan sahaja) keluar di pasaran Malaysia, namun betapa berhantunya Iphone 6 ni..hihi kenapa? Sebab walaupon bertahun-tahun dah keluar pon, ia tetap menjadi ranking nombor 1 di hati si pemilik..

Jom kita tengok berapa harga Iphone 6 ni. Even me tak pernah pakai Iphone lagi (teringin sangat nak guna tapi taknak beli sendiri, nak orang hadiahkan.. Eh!), no doubt Iphone is the best phone and the fastest so far. (jangan marah ye samsung and oppo user)



Kenapa ada * tu? Price stated is starting price ya :) This one is 16GB. Ada 64GB and 128Gb juga.

Kepada yang gadget freak, of course taknak ketinggalan kan. Kawan kawan aku dah beli, aku bila lagi kan. Sanggup kerja lebih masa, sanggup ikat perut untuk penuhi kehendak diri masing masing. 

But I tell you what. For me, kesihatan dan kecantikan lagi penting untuk seseorang perempuan ataupun wanita (pheewiiitt). I would rather invest on my beauty and health sebelum membeli gadget. If ada rezeki lebih, boleh la beli satu kan Iphone ni?

\
\
\
\
\
\
\
\
\
\

Premium Beautiful corset mahal? Common ladies and gentleman.

This is LIFEIME WARRANTY corset we are talking about.

This is SUPERBRAND corset we are talking about.

This is PREMIUM quality corset we are talking about.

3 pieces corset lagi murah dari Iphone 6!!!  TAPI lifetime warranty. Kalau anda seorang suami, jom hadiahkan isteri anda satu set Premium Beautiful. Ia lebih berharga dari anda bawa dia ke mana-mana tempat holiday, ia lebih berharga dari emas dan permata, ia lebih berharga dari wang ringgit.

KENAPA?

Kenapa me kata sebegitu? Kerana Premium Beautiful ni membantu wanita dari segi 70% kesihatan 30% kecantikan. Mana mungkin anda sanggup habis beribu ringgit untuk kereta tapi tak sanggup berhabis duit buat sang isteri yang banyak berjasa pada anda, anak-anak dan keluarga? 








Thursday, 23 April 2015

Tips untuk kekal bertenaga!!

Good morning everyone!! Harini nak share tips sikit mcamana kita nak bangun segar bugar setiap pagi wihtout baring balik selepas alarm clock berbunyi..hahah mesti ramai yang pernah buat kan? Kadang tu snooze sampai 3 4 kali tak bangun bangun lagi kan..

Energetic and fully recharged bila bangun pagi with BVSM!!!


Bangun pukul 5 pagi pon still segar sampai ke petang bila kita tidur dengan kualiti. My mom memang setiap hari tidur dengan BVSM.. My mom dah bangun seawal 4.30 pagi setiap hari dan akan berhenti berehat around 3 petang macamtu la.. So dapat bayangkan tak betapa perlunya tenaga yang banyak. Bila usia makin meningkat, adakah tenaga kita sama seperti usia kita di masa muda? Tak mungkin kan.. 

So bila BVSM ni di perkenalkan, memang tak lepaskan peluang hadiahkan satu buat mak.. Tambahan bila mak kita masih bekerja, ada yang buka kedai, sepanjang hari berdiri, berbeza dengan kita yang bekerja di dalam ofis, berhawa dingin. Why not, you hadiahkan BVSM pada mak ayah untuk dapatkan tidur yang lebih berkualiti. Tiada nilainya harga jasa mereka dengan BVSM ni.. Semakin tua mereka lebih memerlukan tenaga dan rehat yang secukupnya. 

Kita juga perlukan tidur yang berkualiti sebab frekuensi molekul-molekul dalam badan kita terganggu oleh radiasi disekitar yang kita tak nampak pun.. Contoh, public wifi, signal wave daripada handfone dan juga laptop. 

Fungsi pelapik tilam Biovelocity Sleepmate ni adalah untuk membetulkan semula frekuensi molekul yang terganggu pada siang hari. 

Masa tidur, BVSM yang di suntik garam laut (molten salt) yang mempunyai tenaga matahari Dhuha memberi tenaga kepada badan kita untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Wowww!!

Antara keistimewaan Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) : 

1. Meningkatkan METABOLISMA. 
2. Mengaktifkan FUNGSI-FUNGSI SEL. 
3. Menggalakkan PEREDARAN DARAH.
4. Meningkatkan PERTAHANAN BADAN dan memperbaiki SISTEM IMUN.
5. Meningkatkan tahap MEDAN TENAGA.
6. Menstabilkan EMOSI, mengurangkan TEKANAN dan DESAKAN. 
7. Memulihkan TENAGA, memperbaiki dan mengaktifkan SEL DALAM BADAN. 
8. BERSEMANGAT dan BERTENAGA. 
9. Meningkatkan KEUPAYAAN PENYEMBUHAN secara semulajadi. 
10. Mengimbangi dan mengharmonikan FUNGSI-FUNGSI FIZIKAL. 
11. Melegakan KEPENATAN dan KESAKITAN. 
12. Merangsang dan menyelaras SISTEM SARAF AUTONOMIK. 
13. Menggalakkan fungsi JANTUNG. 
14. Menggalakkan TIDUR yang sihat dan berkualiti.

Satu pelapik tilam queen size ini mampu di miliki oleh setiap isi rumah. Contact me kalau anda rasa anda mahu kekal sihat dan bertenaga!






Wednesday, 22 April 2015

Dari sebuah novel - Pilot Cafe


Dulu masa zaman sekolah, pernah baca novel Pilot Cafe ni.. Tapi dah macam lupa jalan ceritanya.. Almaklumlah 14 tahun yang lalu baca, mana nak ingat sekarang. Hiks! 

Then, ada pulak movie yg bakal di tayangkan pada 30 April ni.. Wah, bestnyaa... Confirm nak p tengok.. 


Di adaptasi daripada novel popular karya Ahadiat Akashah, ia memberitahu realiti kehidupan yang kini sememangnya berlaku dalam kalangan masyarakat serta nasib wanita-wanita yang teraniaya selepas dipergunakan oleh kaum lelaki. 

Sebagai pengarah, Osman telah cuba untuk memberikan gambaran yang terbaik agar penonton boleh memahami mesej yang ingin di sampaikan. Terpulang pada pandangan seseorang itu untuk karyanya.



Sinopsis : Pilot cafe mengisahkan kehidupan juruterbang Ameer Reza yang mempunyai sikap suka berfoya-foya dan kemudiannya insaf setelah dia kehilangan orang tersayang. Ameer membuka sebuah cafe yang diberi nama Pilot Cafe. 

Takdir menemukannya dengan seseorang gadis kampung, Maya dan segalanya bermula sehingga Ameer mula jatuh cinta pada Maya. 





Selamat menonton :)



Friday, 17 April 2015

Teaser : Diamond Night Celebration 2015

Tomorrow we had another celebration by our company, Diamond Night. Award kali ini adalah untuk meraikan pencapaian para usahawan yang mencapai pangkat Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager dan juga Car Fund (Tabung Kereta). This is my third Diamond Night since I joined the business.

Tahun 2013, Jat di raikan untuk pangkat Diamond Sales Manager. This year, we celebrate a few business partner in TDC! Alhamdulillah, setiap tahun mesti ada rakan kongsi yang di raikan.



Me :)



With founder TDC, CDM Shaliza Aziz & DDM Ain Zulkarnaind.



Sama-sama naik pentas ambil award. Congratulations for me, DDM Ridhuan & DDM Norain.


Our team, The Diamond Circle.


And this year, we celebrate a few TDC members..

Last but no least, Jat nak ucapkan tahniah kepada DSM Marjiana Sani di atas pencapaian sales RM720,000.. Memang bukan mudah nak mencapai ke tahap ini namun tiada yang mustahil.. Buat apa yang perlu buat, follow the flow, don't give up!




Tuesday, 14 April 2015

Apa itu PREMIUM BEAUTIFUL...?


Premium Beautiful merupakan korset pembentukan badan yang mementingkan ciri-ciri kesihatan & kecantikan. Ia direka khas dengan tujuan 70% Kesihatan 30% Kecantikan.  

Premium Beautiful menjadi igauan setiap wanita yang mendambakan kecantikan khususnya. Ianya sangat selesa, kukuh malah sangat. Berbaloi dari segi kos & sangat bagus untuk kesihatan! 

"Premium Beautiful Corset..."

....merupakan korset kesihatan No.1 di Malaysia yang dilengkapi dengan teknologi F.I.R yang bertujuan untuk melancarkan perjalanan darah & meningkatkan tahap metabolisme seseorang. 

Premium Beautiful terdiri dariapada tiga bahagaian utama :
Long Bra
Waist Nipper
Long Girdle


Ciri-ciri Premium Beautiful
*********************
1) SUPERBRAND ~ merupakan satu-satunya korset di antara 400 jenis korset yang terdapat di Malaysia yang mendapat pengiktirafan Superbrand yang diakui kualitiya. 

2) LIFE TIME WARRANTY ~ jaminan seumur hidup jika terdapat sebarang kerosakan pada korset dan kos baikpulih adalah PERCUMA!!

3) TEKNOLOGI DARIPADA JEPUN, US, JERMAN & TAIWAN ~ menggunakan teknologi daripada empat buah negara maju dalam menghasilkan pakaian dalam yang berteknologi tinggi. 

4) FAR INFRARED RAY (F.I.R) ~ dilengkapi dengan teknologi F.I.R yang disulam tenun dalam setiap bebenang Premium Beautiful. F.I.R ini bertujuan menggetarkan molekul air dalam badan seseorang dan mengembangkan saluran darah bagi melancarkan peredaran darah ke seluruh badan. 

5) PENGIKTIRAFAN PAKAR TULANG DUNIA ~ The American Chiropractic Association, The Chiropractic Association of Quebec, The Canadian Chiropractic Association. 

6) FABRIK AKWATEK & AKWADYNE ~ diperbuat daripada fabrik Akwatek & Akwadyne yang merupakan penyerap haba & pengawal suhu terbaik serta mempunyai ketahanan tinggi. 

7) KUASA REGANGAN 360' ~ pemakaian korset Premium Beautiful sangat selesa kerana tidak membataskan pergerakan seseorang, boleh bergerak sefleksibel yang mungkin, memperbaiki tekstur badan seseorang. 

8) 70% KESIHATAN 30% KECANTIKAN ~ merupakan one stop center di mana memberikan kesihatan kepada si pemakai, darpada kesihatan maka lahirnya kecantikan serta keyakinan akan bertambah dalam diri seseorang.     


Keistimewaan Premium Beautiful
*************************
* Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
* Meningkatkan kadar metabolisma
* Memperbetulkan & memulihkan sistem pernafasan
* Mengelakkan pertumbuhan bakteria
* Mengeluarkan peluh asid
* Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
* Mengekalkan kesegaran badan
* Mengurangkan kandungan asid dalam darah
* Mengurangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
* Tidur lebih nyenyak
*  Menghilangkan bau badan
* Menghilangkan kulat & fungus
* Membersihkan udara dalam badan
* Mengekalkan kepanasan suhu badan
* Memperbetulkan sistem urat saraf secara automatik


Apa itu F.I.R
***********


Far Infrared Ray (F.IR) merupakan sinar gelombang elektromagnet yang berasal daripada cahaya matahari. Jarak gelombangnya antara 3-1000um dan perupakan sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan.


Bagaimana F.I.R berfungsi?
**********************

FIR menembusi kulit sedalam >>
Tindak balas resonan ke atas molekul air >>
Molekul bergetar lebih kuat >>
Lebih banyak tenaga digunakan >>
Lebih haba dihasilkan >>
Salur darah mengembang >>
Perjalanan darah lebih lancar >>
Penghantaran nutrien dan pembuangan toksik lebih efisien >>
BADAN SEGAR, CERGAS & CERIA



CIRI-CIRI & KELEBIHAN SETIAP BAHAGIAN PREMIUM BEAUTIFUL

Korset Premium Beautifiul ini didatangkan dengan set yang terdiri daripada Long Bra (coli), Waist Nipper (bengkung) dan Long Girdle (seluar). Setiap satu bahagian direka untuk memberi kesan kebaikan yang tersendiri kepada si pemakai.

LONG BRA
***********

~ Rawan keluli berfungsi untuk menetap dan menyokong payudara.

~ Lace Cup mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payudara dari melimpah keluar. Untuk ibu yang menyusukan bayi, hanya tarik ke bawah untuk mengeluarkan payudara. Tindakbalas ini mengelak dari payudara jatuh. FIR yang ada pada Long Bra ini mampu mengawal daripada air susu melimpah & menitis, ia akan mengoptimumkan pengeluaran air susu supaya tidak berlebihan mahupun berkurangan.


~ 2 batang keluli memori yang berada di kiri & kanan tulang rusuk berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan. Badan akan terbentuk menjadi kon shape - ia akan kelihatan mantap di sini. 

~ Rekaan kuasa tekanan & regangan pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur payudara. FIR paling banyak berada di sekitar ini untuk pembakaran lemak yang maksimum ke atas perut buncit tadi.


WAIST NIPPER
**************


~ 7 batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vetebrata, turut berupaya memperbaiki postur berdiri & duduk. Tulang-tulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan bagi keselesaan sepanjang hari. Kesan pemakaian kimono wanita Jepun juga diaplikasikan ke atas teknologi pembuatan bengkung Premium Beautiful ini. Malah sakit pinggang/belakang dapat diatasi.

~ Cangkuk 3 laras memberi keselesaan kepada badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil. Rekaan secara fleksibel menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.


~ Perut menjadi kemas & rata. Ia juga amat sesuai digunakan oleh kaum lelaki yang mempunyai masalah perut buncit & perut kedepan. 


LONG GIRDLE
**************



~ Bentuk di hadapan Long Girdle menyerupai rahim wanita. Long Girdle berfungsi untuk memastikan proses pengalihan lemak sekitar pinggang dan belakang bertumpu di sini dan dengan itu proses penguraian sikit demi sikit masalah lemak berlebihan sekitar badan dapat disingkirkan secara semulajadi melalui proses tindak balas FIR.

~ Long Girdle juga berperanan untuk meningkatkan metabolisme badan kita yang semakin hari semakin menurun. Dengan teknologi FIR yang terdapat pada Long Gordle juga membantu menyuburkan peranakan wanita.

~ Love shape di bahagian belakang Long Girdle ini membantu masalah-masalah berkaitan seperti peha besar, pinggul lebar & menggelebeh di mana berfungsi untuk membentuk & memejalkan bahagian punggung dan pinggul yang mula kendur akibat proses kekurangan hormon.



SHORT BRA
**************




~ Cup yang berbentuk piramid bertujuan memberi pengudaraan yang baik dan perjalanan darah lebih lancar serta tidak menekan nipple.

~ Ketebalan renda yang dilapisi 32 lapisan FIR sangat bagus untuk kesihatan tubuh badan, membuang toksin di dalam badan dan anti pembengkakan.

~ Tali yang tebal tidak mudah rosak walaupun dipakai berbelas tahun lamanya.






Monday, 13 April 2015

Tua sebelum usia.

Assalamualaikum..
Hye!

Pernah tak korang berada dalam situasi begini?, "Dah berapa orang anak?" walhal masih lagi single dan belum beranak :) (dalam hati... aku tak lah tua sangat kan..)

Percaya atau tidak, memang usia ada kaitan dengan bentuk fizikal badan kita. Korang perasan tak kalau ada kakak-kakak yang badan slim (bukan kurus kering okey) and petite memang nampak muda aje kan? Kadang-kadang kita pon macam tak percaya bila dorang cakap umur, sebab nampak mudah sangat!


Bentuk badan, saiz badan memang memainkan peranan penting bagi seseorang terutamanya wanita. Tak percaya? Sila compare dengan gambar testimoni Premium Beautiful ni. Memang beza sangat kan. Tengok yang kiri tu nampak berusia sikit bila berbadan besar. Cuba lihat pula gambar di sebelah kanan, nampak kelihatan lebih muda dan sometime orang tegur yang orang itu berumur 23/24 tahun.. LOL...Memang beza sangat. Itu lah yang dikatakan TUA SEBELUM USIA bila kita bersaiz badan besar.


Actually tujuan kita untuk lebih sihat dan cantik bukanlah tanpa sebab. Tapi untuk diri sendiri dan suami, keluarga. cuba bayangkan kalau kita tak fit, baru je kejar anak dah bergegar kepala lutut and nafas tercungap-cungap kan? hehee. Yang penting dapat kan berat badan yang ideal dan shape yang ideal untuk diri kita ok! 



Love, 
Norhafizah Mahazir


Sunday, 12 April 2015

My Home Office..

Hai!

Impian Jat harini adalah ingin miliki ofis sendiri di rumah bila fulltime nanti. Saya memang berimpian nak jadi fulltime housewife bila berkahwin nanti. Sebab lebih banyak masa terluang bersama keluarga. Tapi, at the same time saya nak ada income sendiri. Nak jadi working at home mom. gituwwww~






Jat harap sangat dapat bakal suami yang memahami soon. Buat semua ni bukan untuk diri sendiri saja, tapi untuk family, suami, anak-anak dan bakal masa depan.. Masa depan kita tak tahu apa bakal terjadi tapi masa tu kita boleh beli dengan masa sekarang. Dengan cara yang macamana? Dengan merancang sesuatu yang baik.. InsyaAllah, dengan izin-Nya.



Love, 
Norhafizah Mahazir


Wednesday, 8 April 2015

Tabung GST 6%

Hai!

Beberapa harini, Jat selalu ikuti facebook & blog-blog usahawan yang berjaya.. Suka baca dan follow sebab nak ambil motivasi dan inspirasi dari mereka ni.. Bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah.. Setuju ke setuju?

Dah seminggu lebih kita lalui GST kan? Nak tak nak terpaksa hadapi jugak sebab nak lari kemana kita ni.. Sadis jugak sebab gaji tak la sebanyak mana.. Dah tu nak kena bayar GST..

So macamana dengan SAMBUTAN GST 6%?

Bahagia kah atau derita kah?

1) Dengan mengeluh dan merungut tidak ubah apa apa dalam hidup kita.

2) Jika gaji kita RM2000 sebulan dengan tambahan GST 6% ada tambahan RM120 sebulan.
+ dengan catatan semua perkara naik, hakikatnya tidak.

3)  Kita ada dua pilihan, TAMBAH PENDAPATAN atau KURANGKAN PERBELANJAAN.

4) Tambah Pendapatan dengan jual secara online, buah potong, kek cup, terjemah buku atau mengurut.

5) Kurangkan Perbelanjaan dengan berhenti langgan Maharaja Lawak Mega, baca novel Suamiku Encik  Sotong, sportrim kereta..

Tambah Pendapatan, Kurangkan Perbelanjaan atau merungut di FB sepanjang zaman
Wallahu A'llam

‪#‎LihatMasalahSebagaiPeluang‬



Friday, 3 April 2015

10 tips/cara untuk menguruskan badan dengan CEPAT!!!

Kesihatan sering dikaitkan dengan amalan pemakanan serta gaya hidup yang sihat. Menurut kajian oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sehingga kini hampir 60% rakyat Malaysia ialah dari golongan yang obesiti atau berat badan berlebihan. Kita perlu memupuk gaya hidup yang sihat agar masalah ini dapat diselesaikan.
Terdapat pelbagai cara atau kaedah yang dapat dipraktikkan untuk mendapatkan berat badan yang ideal atau kuruskan badan dengan cepat. Berikut adalah cara-cara bagaimana untuk menguruskan badan dengan cepat :-
1. Mengurangkan pengambilan makanan berkarbohidrat tinggi seperti nasi.
- makan nasi sekali dalam sehari sudah memadai untuk keperluan tubuh kita. Kadar pengambilan juga perlu sederhana tidak terlalu sedikit atau banyak.

2. Memperbanyakkan makan buah-buaha, sayur-sayuran dan bijirin.
- kandungan serat atau fiber di dalamnya dapat melancarkan sistem kumuh badan manusia. Paling penting serat tidak dapat menggemukkan.

3. Sarapan di awal pagi dengan meminum kopi atau jus buah-buahan.
- lemak di dalam badan akan lebih mudah terbakar dengan meminum kopi. Tapi Jat memang tak suka kopi biasa. Rasa pahit.. Jat amalkan minum Mineral Coffee di pagi hari.. Rasa lebih sedap dan enak.Berkhasiat pula tu.. Uols boleh try :)


4. Jangan amalkan memakan jajan atau snek di waktu malam sebelum tidur.
- badan akan menyimpan lemak ketika waktu malam, lebih-lebih lagi waktu tidur kerana tiada apa-apa aktiviti yang di lakukan semasa tidur.

5. Berhenti atau kurangkan meminum air berkarbornat.
- ini adalah kerana kandungan gas yang terdapat di dalam air itu mengembungkan perut. Ini akan mengakibatkan reaksi emosi yang mendorong kita untuk makan. 

6. Amalkan meminum teh hijau (Green Tea) setiap kali selepas makan.
- ini dapat membantu pembakaran lemak.

7. Ketika bangun tidur amalkan cara dengan bangun secara bangkit tubi ( sit up )
- duduk tenang dalam 30 saat kemudian teruskan dengan senaman bangkit tubi 10 kali sebanyak 3-5 set. Amalan ini dapat memecahkan lemak dengan pantas di bahagian perut (tummy).


8. Lompat bintang (star jump)
- iaitu sebanyak 20 hingga 25 kali setiap jam.



9. Banyakkan meminum air limau ais.
- air sejuk memaksa tubuh kita membakar lebih kalori.


10. Berjalan atau mendaki selama 10 hingga 15 minit selepas makan.
- ia dapat membakar sekurang-kurangnya 100 kalori. 


Kaedah-kaedah tersebut adalah cara paling mudah untuk menguruskan badan, tidak perlu berdiet dan senaman dengan teruk. Selamat mencuba :)