Wednesday, 23 November 2016

Ikhtiar Hamil

Bayangkan betapa ramai orang di sekeliling kita yang di uji Allah dengan kepayahan untuk mendapatkan zuriat. Malah ramai juga yang mengalami masalah untuk hamil kedua/berikutnya selepas keguguran, akibat hormon yang tak stabil, haid yang tak teratur, masalah keputihan dan bermacam lagi masalah lain yang mengganggu proses kehamilan.

Di sini Jat hanya nak kongsikan salah satu ikhtiar untuk membantu anda untuk hamil berdasarkan dari pengetahuan dan pengalaman2 pengguna yang telah mencuba.

Alhamdulillah sesungguhnya rezeki tuh hanya Allah yang tentukan tetapi sebagai hambanya kita tak boleh untuk berputus asa untuk berusaha.

Salah satu cara paling mudah dan antara yang berkesan membantu anda untuk hamil dan hamil semula adalah dengan memakai corset PREMIUM BEAUTIFUL & amalkan HERBA MAHARANI.


Bagaimana PREMIUM BEAUTIFUL (PB) membantu anda untuk hamil?

1. PB mampu membantu si pemakai MELETAKKAN kedudukan dan MENAIKKAN rahim ke posisi yang sepatutnya dengan rekaan dan jahitannya yang unggul pada bahagian girdle. Jadi bila si pemakai menyarungkan PB, rahim akan berada pada kedudukan yang betul dan bersedia untuk proses kehamilan.

2. Terdapat Far Infra Red (FIR) di dalam setiap bebenang PREMIUM BEAUTIFUL. FIR pada PB berfungsi untuk memecahkan molekul-molekul air di dalam badan menjadi lebih kecil dan mudah diserap. Molekul air yang lebih kecil membantu melancarkan perjalanan darah dalam sistem tubuh badan manusia. Bila tubuh badan sihat dan darah berjalan lancar, secara tidak langsung sistem HORMON dalam badan juga akan stabil.

3. Faktor berat badan juga menggangu proses kehamilan. Dengan pemakaian PB yg berterusan membantu pemakai untuk MENGAWAL berat badan. InshaAllah bila berat badan dapat di kawal proses kehamilan lebih mudah.

Di bawah ni Jat kongikan antara POSITIVE FEEDBACK terkini yang berikhtiar menggunakan PB dan Herba Maharani sebagai ikhtiar untuk hamil. Semoga post ini dapat membantu anda yang sedang mencari-cari alternatif untuk berikhtiar hamil, Semoga tahun 2017 ni membawa sinar yang baik buat anda, In Sha Allah.









Sebarang pertanyaan, dan konsultasi boleh terus whatsapp Jat di nombor yang tertera di bawah ya. InsyaAllah, segala kemusyhkilan anda akan di bantu sebaik mungkin,

Pastikan anda mencari agent yang sah untuk dapatkan set Premium Beautiful ini. Bukan main tangkap muat kerana nak cari harga yang lebih murah, lastly anda tak di ajar sebarang penjagaan. 

Korset ini didatangkan dengan servis PERCUMA seumur hidup!!





Friday, 18 November 2016

Serbuk Pencuci Pekat Eziclean ~ TESTIMONI


Sabun pencuci masa kini yang semakin menjadi permintaan hangat. Lebih 10,000 unit terjual dalam masa lebih kurang seminggu di seluruh Malaysia.

Psssst...Beruntung sangat siapa-siapa yang grab peluang sekarang untuk jadi PENGEDAR SELURUH MALAYSIA sabun eziclean ni :)

Entry kalini Jat buatkan khas untuk anda yang nak cepat siapkan kerja rumah. Tak kisahlah nak basuh baju ke, nak cuci kasut, or nak sental kuali or periuk yang hitam legam kat dapur.

Kesan degil di bahagian lengan or siku baju sekolah ?
Kesan daki di kolar baju?
Nak kasut sekolah yang nampak putih walaupon tak dikapur?
Nak hilangkan kesan tahi lalat di telekung?

Alaa..mudah saja. Gunalah sabun eziclean.
Semuanya di tanggung beres. Tak payah nak susah-susah sental sampai keluar peluh mencurah di dahi. hehe
Just rendam, contohnya baju dalam air yang di masukkan serbuk eziclean. Then basuh sikit-sikit dan bilas. 
senang je kan?

Apa kelebihan Sabun Eziclean?

Eziclean ni boleh cuci 50 kali cucian tau dengan hanya 1 paket je. Jimat, kan ;)


TESTIMONI EZICLEAN.


RENDAM-RENDAM PUTIH.

BASUH-BASUH BERKILAT.
SENANG SENTAL.














Dah tengok our testimoni? Ye, murah dan jimat sangat-sangat.
Berbaloi buat si ibu kalau ada anak-anak yg sekolah. Kita tak boleh halang anak-anak yg baru darjah satu @ dua untuk jaga kebersihan baju dan kasut sekolah dari kotor kan tapi ibu-ibu boleh basuh dengan sabun eziclean untuk memudahkan dan menjimatkan masa.


1kg per pack only RM23/50x cucian.
1 set eziclean only RM50 (laundry, floor & dishwash)



Do contact me :-





Tuesday, 15 November 2016

TDC 10K CHALLENGE!

Alhamdulillah.

Well done all qualifiers!

All of us in TDC happy and have fun with this challenge!

Dah la BONUS BESAR confirmed, dapat pula Duckcarves yang hot tu..

Thank you to all CDM in TDC, CDM Ija, CDM Ain, CDM Yong untuk TDC Challenge ni. Actually, reward ni hanyalah sebagai motivasi saja, yang penting apa yang mereka capai dalam bisnes dan keyakinan diri yang makin meningkat.

Congratulations to all qualifiers for August & September!



Well done to myself & my partner, Siti Norizam qualify for October.. Keep it up!!




Well done to myself & my partner, Siti Norizam again qualify for September.. Keep it up!!





The duckcarves! Quack Quack!

Kepada yang masih mencari-cari side income, boleh contact Jat. Mungkin ada yang ingat boleh dapat puluh-puluh, ratus-ratus sahaja, sebenarnya jika follow betul-betul cara TDC, boleh dapat ribu-ribu sebulan. If berminat nak jadi my next protege, boleh contact ya :)





Saturday, 12 November 2016

Monthly Activity : MAKAN!!!!

Assalamualaikum.

Tengok tajuk rasa seram. hahahah! Syukur, di kurniakan rakan kerja yang otak gila-gila.. hahahaha! Banyak persamaan antara kami semua ni. Makan, makan, makan, shopping online, jalan-jalan. Tapi paling top is MAKAN..

Entry kalini tak panjang, cuma nak share aktiviti makan kami.


11 November 2016
Berangan Steamboat, Sungai Petani, Kedah





11 August 2016
Combat Cafe, Rooftop, Kulim





Gambar-gambar yang lain tak ingat dah letak mana. Kena cari balik, nanti jat update lain ye. Next kami plan nak makan shellout pulak :)


Love,
Jat

Tuesday, 25 October 2016

The Diamond Circle : New DDM & CDM

Assalamualaikum semua,

Ya Allah betapa rindunya daku nak menulis blog ni. Al-kisahnya Jat punya website www.norhafizahmahazir.com tu dah expired. Terlupa nak renew :( Then dah tak boleh guna. So iols back to blog lama la.. sobsobsob..

Ok dalam pada kesedihan, Allah gantikan 2 berita gembira. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Ada hikmah di sebaliknya :)

Betapa bersyukurnya jat bila di complete kenaikan pangkat dalam bisnes. Iaitu pangkat kedua paling tinggi iaitu DOUBLE DIAMOND MANAGER (DDM). Begitu juga my leader Yong naik pangkat CROWN DIAMOND MANAGER (CDM). Congrats to me & my leader..



Syukur Alhamdulillah, naik pangkat di hari lahir :) :) :) Menangis gembira daku. Aturan Allah itu indah.

Perjalanan yang panjang tapi sebenarnya tak panjang jika di bandingkan dengan bekerja atau bisnes lain, Bukan kata kerja tak bagus. Alhamdulillah, jat masih lagi bekerja seperti biasa. Jat sharekan sedikit perjalanan bisnes dan throwback sikit 4 tahun yang lalu.

Yong approach jat masa open house raya pada tahun 2012. Masa tu memang dia ada cerita sikit la masa pergi beraya tu tapi masa tu tak rasa nak buat bisnes sebab masih muda dan tiada komitmen, Cuma yang ada hutang PTPTN. Dalam masa yg sama Along (kakak) berbadan besar, so dia memang cari sesuatu untuk bantu dia turunkan berat badan. Pelbagai produk dah cuba. Dari murah hingga mahal tapi tak berkesan. Masa tengah cari di facebook, kebetulan nampak la gambar Yong (testimoni dia), terus PM tanya apa yg dia makan, apa yg dia buat sampai nampak perubahan.

Yong datang Kulim semula, share kan bisnes pada jat. Jat fikir takpelah, aku cuba dulu. Memandangkan masa tu punya gaji memang tak cukup as a graduate diploma. Di utara ni gaji memang tak tinggi macam di KL. After a few month mencuba, dgn tunjuk ajar, dgn ilmu yg diberikan, tips-tips berbisnes, Alhamdulillah rasa semakin seronok. Produk bagus, permintaan ramai. Bila tengah bulan kita terima bonus dari syarikat. Bererta dgn payslip. Now, bonus makin stabil. Malah lebih pada gaji sebenar. Biarpun hanya sekadar part-time. Yg penting macamana kita nak manage masa.

Dari tiada apa-apa, Alhamdulillah tahun kedua buat bisnes Jat boleh keluarkan kereta tanpa penjamin di atas sokongan bonus dari bisnes bersama Sahajidah Hai-o. Biarpun kereta biasa-biasa tapi mampu membawa keluarga kemana jua, mampu kesana kemari tanpa kena hujan panas, mampu kesana sini atas urusan bisnes.

Tahun ketiga pula, Jat berpeluang melancong ke luar negara, Gold Coast, Australia. Tak pernah terfikir dapat pergi, Rasa macam mimpi.. hihihi. Tapi orang cakap, alang-alang buat bisnes, biar sampai menajdi-jadi, Alang-alang syarikat dah berikan peluang, grab dgn sebaiknya.



Bermula dengan seorang diri, Alhamdulillah kini Jat punyai rakan kongsi lebih 30 orang bukan sahaja di Malaysia, malahan di Indonesia & Brunei juga.

Yong bermula bisnes berumur 23tahun. Jat sangat-sangat kagum dengan Yong di atas segala pencapaian yong harini. Sebelum yong mulakan bisnes bersama SHOM, yong bekerja sebagai beautician. Dalam masa yg sama, dia menjual produk-produk kecantikan ala-ala dropship bagi menampung income bulanan. Dalam pada yg sama, makcik yong (CDM Ieja) approach yong untuk buat bisnes bersama2. Sebab dgn SHOM terlalu banyak peluang utk kita grab income 5-6 angka. Ramai bukti dalam SHOM ni. Alhamdulillah, now 4tahun ++ yong dah pun capai income 5 angka yg pada mulanya income as beautician hanya RM400-500 sahaja.

Tak kisah apapun background pun boleh berjaya. Niatkan dalam hati kita nak buat bisnes untuk ubah kehidupan & financial. InsyaAllah. Semua orang mampu capai pangkat CDM dalam bisnes ni, bukan sebab siapa cepat, tetapi berapa lama mampu bertahan dalam bisnes ini yang penting. 

InsyaAllah, kami janji akan bantu TDC Utara untuk lahirkan lebih ramai usahawan-usahawan muda. Peluang sentiasa terbuka bagi mereka yang mahu ubah kehidupan & financial yang lebih baik. Doakan The Diamond Cirlce team semakin maju & kuat ukhwah antara kami. 

Aamiin!






Wednesday, 13 July 2016

SYAWAL 1437H


ASSALAMUALAIKUM.

S E L A M A T 
H A R I 
R A Y A
!!!!

Syukur Alhamdulillah kita diberi peluang untuk menikmati bulan Ramadhan pada tahun ini yang baru lepas 8 hari.

Dan Alhamdulillah, di atas kurniaNya juga kita masih diberi peluang untuk meraikan Hari Raya Aidilfitri. Ambil peluang cuti yang panjang (6 hari saja), untuk bersilatulrahim dengan keluarga dan sanak saudara dan menjalinkan ukhwah sesama kawan kawan.

In Sya Allah, panjang umur Aidilfitri tahun depan akan lebih meriah dari kali ini. Lebih dapat membantu ramai orang dan dapat memberi lebih nilai kepada keluarga. 

#TeamRayaSingle
#TeamRayaKedah















Friday, 10 June 2016

Dec 31, 2011 Decisions of life - between ME n YOU!!

Kehidupan yg kita lalui harini adalah tindakan yang kita pilih pada masa lampau. Perjuangan hidup tak bernoktah sehinggalah ke nafas yang terakhir. Samada betul atau salah pilihan yang kita buat, kita perlu hadapi dan terima kerana setiap atas sesuatu itu tentu ada buruk baiknya. Samada kita takut atau berani, pilihan itu kita yang tentukan. Setiap detik dari bukaknya mata sehinggalah terpejamnya mata, tak terkira berapa keputusan yg kita telah buat tanpa kita sedar.
         
And now, what happen to my life is choosen by me. Hidup serba kekurangan pada zaman kanak2 membuatkan aku bulat and tekad supaya ianya tidak diwarisi oleh anak2ku. Bersyukur dilahirkan di dalam keluarga yang besar dan mempunyai kedua ibu bapa yg sangat garang dan tegas. Syukur. i love u mak & abah.
         
Mula bergaul dengan kawan2 dari keluarga yang senang sejak di sekolah menengah lg membuatkan aku rasa kerdil dan naif. Namun aku kuatkan semangat supaya aku boleh berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah bersama mereka. Dan jurang itu aku rapatkan. Betullah utk mengubah kehidupan kita perlu berani dan sentiasa berusaha untuk mencapai sesuatu. Yakin bahawa Allah itu sentiasa bersama orang2 yang sabar dan sentiasa berusaha untuk berubah kearah yang lebih baik.
         
Dan sehingga ke hari ini aku tak pernah berhenti menjadikan kehidupan aku lebih baik dari sebelumnya. Aku takkan mengalah dan membiarkan masa menelan usia. Sesungguhnya impian aku masih jauh dan hanya aku shj yang mampu menggapai apa yang aku impikan dan bukannya orang lain. Kerana semuanya terletak di tangan aku. Kehidupan ini tak semudah dan seindah yang kita impikan. There's up and down. Keputusan yang kita buat penuh dengan kebarangkalian dan ketidakpastian. Buangkan jauh2 segala ketakutan itu. Berusaha dan terus berusaha dan sentiasa tawakkal kpd Allah s.w.t. Minta petunjuk drNya. Insya'Allah semoga apa yang kita usahakan dipermudahkan.


Love, 
Fiza Mahazir

Thursday, 9 June 2016

Hebatnya Kamu WANITA

Ketika Allah menciptakan wanita, malaikat datang dan bertanya,
"Mengapa begitu lama engkau menciptakan wanita, Ya Allah ???"     

Allah menjawab;
"Sudahkah engkau melihat dgn teliti setiap apa yang telah aku ciptakan untuk wanita?"
"Lihatlah dua tangannya mampu menjaga banyak anak pada saat bersamaan, punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan kerisauan, dan semua itu hanya dengan dua tangan".     

 Malaikat menjawab dgn takjub,
"Hanya dengan dua tangan? tidak mungkin!"

Allah menjawab,
"Tidakkah kau tahu, dia juga mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan boleh bekerja 18 jam sehari."

Malaikat mendekati dan mengamati wanita tersebut dan bertanya,
"Ya Allah, kenapa wanita terlihat begitu lelah dan rapuh seolah-olah terlalu banyak beban baginya?" 

Allah menjawab,
"Itu tidak seperti apa yang kau bayangkan, itu adalah air mata."
    
 "Untuk apa???", tanya malaikat. 

 Allah melanjutkan,
"Air mata adalah salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan, kerisauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan kebanggaan, serta wanita ini mempunyai kekuatan mempesona lelaki,ini hanya beberapa kemampuan yang dimiliki oleh wanita."

Wanita dapat mengatasi beban lebih baik daripada lelaki,
Dia mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri,
Dia mampu tersenyum ketika hatinya menjerit kesedihan,
Dia mampu menyanyi ketika menangis, menangis saat terharu, bahkan tertawa ketika ketakutan.
Dia berkorban demi orang yang dicintainya,
Dia mampu berdiri melawan ketidakadilan,
Dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang,
Dia gembira dan bersorak saat kawannya tertawa bahagia,
Dia begitu bahagia mendengar suara kelahiran.
Dia begitu bersedih mendengar berita kesakitan dan kematian,
Tapi dia mampu mengatasinya.
Dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka.   

 Allah S.W.T berfirman:         
"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa.
 Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia,  namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah,
dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh." 

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya  untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

 "Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.
 Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

 "Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk tubuh yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.
Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada." 

     "CINTANYA TANPA SYARAT".
Allahuakbar... specially dedicated kepada semua  wanita disana dan disini. Istimewanya seorang Ummi dan beruntungnya dijadikan sebagai seorg wanita.



Tuesday, 7 June 2016

Testimoni Tamar Cocoa Terkini - Updated!

Assalamualaikum. 

Salam Ramadhan Day - 2

Macamana permulaan puasa kita semalam? Masih baik? Bagaimana pula permulaan puasa bagi anak-anak kita?
Di harapkan semuanya masih lagi baik.

Macam dah lama saya tak update testimoni-testimoni Tamar Cocoa kan. Maaf atas kekangan masa. Jadi bila ada kesempatan, saya cuba curi sedikit masa untuk share dengan kawan-kawan semua.

Masih ada yg ragu-ragu dengan kelazatan Tamar Cocoa? For me, rasanya lebih sedap dari Milo. 
Tak percaya?? Anda patut cuba dahulu.

Ini saya sertakan bukti atau feedback yg bagus dari pengguna-pengguna :-

Testimoni 1 :
Ha! Kita tak tanya okay? Akak ni yang cerita sendiri. Ibu beri anak minum Tamar Cocoa. Anak jadi pandai dalam pelajaran. Dah tak macam dulu. Berubah 100%. Haaa.. bukan sebab Tamar Coco anak jadi pandai. Tapi disebabkan khasiat yang ada dalam Tamar Cocoa yang membuatkan anak lebih bertenaga. Oksigen yang cukup sampai ke otak. Bila cukup oksigen, mata tak ngantuk. Bila mata tak ngantuk, anak boleh la fokus dalam kelas. Bila anak fokus dalam kelas, anak akan faham apa yg dia belajar.
Apa lagi? Jom amalkan Tamar Cocoa utk kecerdasan anda dan anak2 anda


Testimoni 2 :
Sampai2 je terus bukak bancuh untuk minum. Suami dan anak cakap SEDAP! Pada mulanya, bancuh guna cawan je. Tapi anak pun nak rasa. Last nya bancuh 1 jug terus. Memang terbukti kesedapan Tamar Cocoa bila anak sulung kakak ni minum sampai 2 botol!
Syukur alhamdulillah.


Testimoni 3 :
Anak mula berselera makan lepas diberi minum Tamar Cocoa, makin hari anak makin cerdas dan sihat. alhamdulillah, thank you sangat untuk sis yg sporting ni. 
😘

happy bila customer puas hati




Testimoni 4 :


Testimoni 5 :
TIADA MASALAH tamar cocoa untuk di minum pesakit KENCING MANIS



Testimoni 6 :
Susu meriah! Sembelit sembuh!



Testimoni 7 :

LAGI TESTIMONI TAMAR COCOA!
Alhamdulillah... dengan izin Allah, selepas minum Tamar Cocoa...
💕 Anak dah tak hadapi masalah sembelit lagi
💕 Minum masa bersahur di bulan puasa, kenyang sampai berbuka
💕 Suami 1st time minum, terus jatuh cinta
Wowwweee... syoknya minum Tamar Cocoa ni. Penuh berkhasiat dan Masya-Allah... lazatnya 😄



Permintaan sangat memberangsangkan. Alhamdulillah, tahun ketiga setia bersama Al-Haddad. Bagi yg nak memulakan perniagan secara kecil-kecilan, boleh terus whatsapp saya.



Best kan kalau permintaan banyak macamni. Tamar cocoa ni memang takde jual di supermarket. Cuma di agen-agen, stokis-stokis dan mini stall yang berdaftar sahaja. 





Best kan permintaan selalu macamni. Modal rendah, pulangan hebat. Komisen setiap belian. 
Berminat? Terus ambil hp, whatsapp :-

+6012.4219244
+6012.4219244 
+6012.4219244 


Fiza Mahazir
Top Agent Tamar Cocoa Utara