Tuesday, 31 March 2015

BIO SELEZA



Bio Seleza Feminine Pad adalah hasil gabungan Teknologi Bio Velocity Eksklusif dari Korea dan Cip hasil penyelidikan yang menggabungkan Sinar Inframerah Jauh (FIR), Ion Negatif dan Nano Silver.


BIO VELOCITY (BV) ialah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari. Aliran tenaga ini akan menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia.

 


4 kesan kebaikan utama BIO VELOCITY:

  1. Kesan Anti-Bakteria
  2. Mengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan metabolisma tubuh
  3. Meningkatkan sistem pertahanan badan melawan sel kanser dan jangkitan kuman
  4. Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi  


SINAR INFRARED JAUH (FIR) berfungsi melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan metabolisma.




ION NEGATIF berfungsi untuk membunuh kuman pada organ intik wanita, menghilangkan bau serta membantu keseimbangan hormon.





NANO PERAK berfungsi membasmi 99.99% kuman dan menyingkirkan bau kurang enak pada bahagian sulit wanita.



Enjoy your menstrual and confinement without pain.. To order Bio Seleza sanitary pad contact me 



Sunday, 22 March 2015

Bangkok for FREE??



Travel again?????????
YESSSSSSSS!!!


Kali ini kita nak pergi BANGKOK!!!


Semua orang boleh pergi..takde yang terkecuali.. Company telah menyediakan 1000 tiket secara PERCUMA untuk sesiapa sahaja yang layak..


Mungkin ANDA....ataupun ANDA!!


Apa yang menarik ada kat Bangkok eh?

Am just thinking of shopping.. mihmihmih :)




Kalau company trip 4 hari, 2 hari sahaja adalah masa untuk shopping sakan. Chatuchak market nih confirm pergi. Tengok gambar saja dah rambang mata ni haaa.. Thai silk confirm kena beli!! Untuk mak semestinya :)



Floating market.. Bukan ada kat Malaysia floating market camnih.. So kena experience sendiri nak membeli belah kat sampan atas air nih..



Thailand is FOOD MADNESS for me.. Suka sangat makanan Thai terutama Tomyam & Kerabu Mangga.. Hikss.. One of their local signature is coconut ice-cream.. Sambil taip sambil telan air liur.. Boleh gituw? Banyak makanan nih yang nak makan kat sana.. Tomyam Kung, pulut mangga!! 


Selain makanan, kat sana terkenal dengan massage kan.. Bayangkan kalau pergi sorang dua tak lah seronok mana kan.. Dah tu kena charge sendiri, tapi kalau pergi travel ramai-ramai, seronok tau.. Makan pon ada geng, shopping pon ada geng, massage pon ada geng, everything la.. 


Ok serius tak sabarr!

Uols taknak ikut ke??


NAKKK???
Cepat contact jat ye..
we will rawk Bangkok together..





Friday, 20 March 2015

Adab Menuntut Ilmu.

Adab menuntut ilmu ialah merendah diri . Aliran ilmu ibarat aliran air . Air mengalir dari atas ke bawah. Mana kawasan rendah di situ berkumpul air. Air tidak berkumpul di tempat yang tinggi. Ertinya tadahlah ilmu dengan hati yang merendah diri, Semakin kita tawadhu' semakin banyak ilmu yang jatuh ke dalam hati kita.
Mafhum sabda Rasulullah s.a.w : Semakin seseorang itu merendah diri semakin banyak ilmu yang diperolehi dan ditinggikan darjatnya oleh Allah kerana janji Allah bahawa orang yang beriman dan berilmu akan ditinggikan darjatnya berbanding manusia2 yg lain. #selfreminder 

Semoga Allah sentiasa menjauhkan kita dari keadaan miskin "ilmu", karena "ilmu" pengetahuan merupakan modal untuk memperbaiki diri. Alangkah malangnya nasib kita apabila dalam hidup ini "ilmu" pengetahuan kita tidak bertambah. Tidak bertambahnya "ilmu" pengetahuan berarti kualitas kehidupan kita pun akan statis tidak berkembang, bahkan boleh jadi lambat laun kualitas kehidupan kita akan menurun.
Betapa ruginya kita apabila tidak memiliki "ilmu" pengetahuan yang dapat dijadikan sebagai jalan untuk memperbaiki diri. Seseorang yang tidak memiliki "ilmu" pengetahuan yang cukup, dalam kehidupannya seringkali dieksploitasi oleh orang lain. Orang yang tidak memiliki "ilmu" pengetahuan yang memadai sering tidak berdaya menghadapi tantangan kehidupan ini.

Hidup ini akan sangat berarti ketika "ilmu" kita terus bertambah dari waktu ke waktu.........



SEMOGA BERMANFAAT YA :)


Thursday, 19 March 2015

Peluang Perniagaan Untuk Menambah Pendapatan Sampingan


TAHUKAH ANDA?

Seramai 17.7 juta pengguna internet di Malaysia. Satu angka yang cukup tinggi dan besar yang kita tidak boleh abaikan sebagai sasaran apa jua  perniagaan yang kita jalankan.

Dahulu, ramai berniaga secara offline, kerana ramai yang tidak tahu cara  & laman sosial belum di kenali ramai. Makanya, pasaran perniagaan hanya di kenali di sekitar kawasan, keluarga, rakan-taulan dan jiran-jiran sahaja. Namun kini, perniagaan secara online melalui social media semakin meluas dan maju seperti ' cendawan tumbuh selepas hujan'.. Sana-sini perniagaan mengambil peluang untuk aturkan strategi marketing bagi mencapai sasaran jualan dari ratusan ke jutaan ringgit. Tak mustahil bukan?

Dengan hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER, BLOG, YOUTUBE, dan mana-mana social media kita boleh mencapai pasaran yang amat besar pada kos yang sangat rendah. 

Sekarang Jat lihat ramai yang telah memulakan apa jua bisnes dengan menggunakan internet terutama kaum wanita bagi menambahkan pendapatan. Kerana untuk mengabaikan pasaran yang sebegitu besar seperti ini amatlah merugikan. Tambahan pula, kaum wanita sudah sinonim dengan 'shopping online'. Lebih jimat masa, dan tenaga. Why not, sambil 'shopping online', kita ambil peluang 'buat bisnes online'.

Namun pasaran yang sebegini besarpun jika kita tidak pandai untuk mencari punca sasaran dalam mempromosikan produk juga boleh mengundang kekecewaan. Hakikatnya kita perlu belajar bagaimana mengoptimumkan penggunaan social media sebagai marketing tools dengan betul.

Dalam TDC (The Diamond Circle) kami di latih dan di ajar untuk menggunakan kesemua social media terutama BLOG, FACEBOOK, INSTAGRAM dengan betul. Dari aspek pemasaran produk sehinggalah kepada peluang perniagaan ianya di ajar satu per satu oleh pakar IT yang terlatih ( dari pengalaman dan keberkesanan ). Dan semuanya di ajar secara PERCUMA.

Namun hakikatnya, tiada perniagaan bermula tanpa modal walaupun menjual goreng pisang sekalipun. Perniagaan dan modal adalah sinonim dan tak boleh di pisahkan. Menurut beberapa sumber yang boleh dipercayai, Jat senaraikan anggaran modal yang diperlukan untuk memulakan beberapa perniagaan :

Kiosk minuman franchise cth seperti coolblog dan chatime - RM100K++
Stall burger franchise - RM20K++
Tutti Fruitti franchise - RM600K++
Carwash - RM40K++



.......................................................


Sesetengah orang yang Jat jumpa ingin memulakan perniagaan namun menghadapi kekangan dari segi kewangan. Yelah tak semua orang bernasib baik kan??



Di sini, kami memulakan bisnes ini dengan modal yang cukup flexible dan pulangannya anda yang tentukan sendiri dan pastinya cukup berbaloi. Kami akan bantu anda bermula dengan modal serendah ini. Yang penting ada kemahuan yang tinggi serta internet access. STUDENT dan SURIRUMAH yang berminat sangat dialu-alukan.


.......................................................


Semoga kita sentiasa mencari peluang dan mengambil peluang untuk memperbaiki diri dan menambah nilai hidup!!




Monday, 16 March 2015

Jalan-jalan Cari Makan di Kedah : Mee Udang Claypot

Assalamualaikum!

Iols ni jenis suka makan & family pon sama.. Selalunya bila time cuti sekolah baru lah berkesempatan iols nak keluar makan sama-sama..Al maklumlah bila hari biasa kami tinggal 3 orang sahaja, mak, abah & i.. Along di Perak, adik di asrama.. Kebiasaan nya bila pergi mana-mana ja, mesti cari tempat makan mana yang best.. Setuju? 

Actually, kedai makan ni dah lama iols perhatikan dari jauh.. Dari gerai biasa hinggalah jadi kedai besar (restoren).. Dulu di kenali sebagai gerai jual 'pak tong ko' atau kuih cakoi.. Lama-kelamaan tengok gerai semakin upgrade :) Satu petang ni, lepas pergi klinik dengan mak & adik, we ols berhenti di situ dengan niat nak mencuba kan.. So kedai ni sangat mudah untuk di cari.. Lokasi simpang 4 jalan menghala ke Taman Nilam.. Berhadapan dengan driving school dan proton.. Tepi jalan sahaja..

Menu memang banyak. Tapi paling menarik 'Mee Udang Claypot'.. Wow! One of my favourite okey.. I order mee udang claypot, adik order nasi goreng ayam.. Mak? share je sebab mak takut tak habis, membazir bukan? Lagipon sharing is caring. Benda first nak try, so kalau sedap boleh je order lagi.. hiks!

Rasa not bad & seriously sedap! Iols suka, mak pon suka.. Udang memang besar & fresh.. Kali kedua iols p makan dengan family paksu.. Rasa yang sama jugak.. Sedap! Kakngah order Nasi Goreng Udang pon sedap.. So memang berpuas hati..

Ni la dia 'Mee Udang Claypot'.. Harga RM12 sahaja.. Ada 4 ekor udang fresh dan telur sebiji.. 


So kalau uols nak try, di alu-alukan.. Pergi bawa family lagi best.. Tempat parking jangan risau sebab dah di sediakan..Kalau tak makan mee, ada macam-macam menu lagi di sana.. Selamat mencuba :)



Sunday, 15 March 2015

March Birthday Celebration!

Assalamualaikum.
Hye!

Bulan March ni bulan special dalam our family.. Sebab sambut  4 birthday..

11 March - Birthday Mak ke 53tahun
12 March - Birthday arwah adik ke 17tahun
13 March - Birthday Kakngah ke 28tahun
26 March - Birthday adik (aswad) ke 16tahun

Tahun lepas, weols celebrate makan-makan our family je di Dominos Pizza.. So this year takde lah celebrate apa pon cuma iols planning nak beli kek sahaja. Memandangkan cuti sekolah, so pagi 11 Mac tu, sebelum pergi kerja, wish selamat harilahir pada mak, minta ampun semua, cium tangan, cium pipi, peluk mak, iols tanya mak nak apa? Mak cakap nanti tunggu balik balik semua beli kek sebiji sudahlah.. Makan sama-sama.. Mak teringin kek Secret Recipe.. Iols tau fav mak Chocolate Indulgance. (sebab kek ni la aku selalu beli setiap kali bawa balik rumah . LOL)

Petang harinya, i memang tak beli apa lagi sebab belom cuti sekolah kan. Tapi adik dah belikan 2 box donut dari Big Apple and apa ntah satu lagi..Lupa nama.. So makan saja yang tu..

14 Mac hari Sabtu kebetulan iols kerja. So balik kerja memang planning nak beli kek kat Secret Recipe. So balik kerja memang gamble je ada ke tak.. Risau yang sebiji dah habis sebab kat SC situ memang cepat habis kek.. Sampai je, dorang cakap ada lagi.. Okey lega! So misi menjadi sebab takde sapa tau pon i punya planning...mihmihmih




Chocolate Indulgance :)




Happy birthday Kak ngah & Happy anniversary too..




Happy birthday adik! Semoga sentiasa di lindungi Allah, diberikan kesihatan yg baik, berjaya dunia akhirat, menjadi anak yang soleh, taat kedua ibubapa, jangan tinggal solat.

\
\
\
\
\
\
\
\
\
\

Dan budak paling bizi sekali mestilah amzar ni.. Tengok tu, dia pon nak sambut birthday dengan paksunya.. Si kecik yang selalu menghiburkan hati kami sekeluarga. Hadirnya membawa cahaya dan kegembiraan.. Terima kasih Ya Allah.



The end.


Tuesday, 10 March 2015

TAMAR COCOA MASYAALLAH....LAZATNYA!!




Ketahui "RAHSIA TAMAR COCOA"

di sini!!

Saya akan membongkarkan RAHSIA produk kesihatan ini untuk anda..


Perkongsian ini bakal menjadi jawapan anda kepada masalah kesihatan anda..


TAMAR (KURMA)




Tamar (kurma) adalah sejenis tumbuhan palma atau bahasa saintifiknya, Phonex dactylifera yang berbuah dan boleh di makan samada masak atau mentah.

Kandungan protein di dalam kurma lebih kurang 1.8% hingga 2.0%, serat 2.0% hingga 4.0%, manakala kandungan gulanya 50% hingga 57% glukosa. Bermakna apabila kita memakan kurma, tenaga yang di serap tubuh adalah serta-merta.


Sabda Rasulullah SAW: " Berilah makan kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan-santun, serta cerdas pemikirannya."


Ia juga memiliki kadar potasium dua kali ganda lebih tinggi daripada sebiji pisang dan membantu mencegah pelbagai penyakit.


Sabda Rasulullah SAW: " Sesiapa yang memakan tujuh biji tamar Ajwah, dia akan terkawal daripada kejutan syaitan dan sihir pada hari itu."



COCOA

Koko atau nama saintifiknya Theoborma cacao. Serbuk koko adalah produk yang di hasilkan bersama lemak koko sebagai bahan terakhir dalam pemprosesan buah koko.

Di anggarkan 100 gram serbuk koko mengandungi pelbagai zat yang diperlukan tubuh manusia termasuklah 10% lemak, 22.4% protein, 46.7% karbohidrat, 2.8% theobromina dan pelbagai vitamin iaitu A, B, D dan E. coklat mengandungi kalsium dan vitamin yang tinggi.

Senergi antara Tamar dan Cocoa menjadikan dua sumber ini bertambah khasiat. 

Memperkenalkan,

"TAMAR COCOA"



Tamar Cocoa sesuai dengan lapisan umur bermula 2 tahun dan dapat mengurangkan masalah kesihatan yang anda sedang alami malah menjadi minuman kesihatan rutin harian anda.

Masalah kesihatan seperti :-
  • Stress - Koko meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan (stress)
  • Anemia - Kurma dgn zat besi sesuai bagi orang yg mengalami masalah anemia (kekurangan sel darah               merah). Malah wanita yang mengalami haid yg terlalu banyak setiap bulan jugak memerlukan                zat besi.
  • Kulit - Koko melambatkan proses penuaan.
  • Tekanan Darah Tinggi - Kandungan salasilat (sejenis zat yg menyerupai aspirin) dalam kurma boleh                                          bertindak spti ubat kerana ia mampu mencegah pembekuan darah dan                                                 jugak bertindak sebagai anti keradangan menurunkan tekanan darah.
  • Sembelit - Kurma membantu masalah usus & sembelit.
  • Dan sebagainya - Kaya dengan khasiat protein serat, glukosa, vitamin A&C, sodium serta                                              potassium.

Tamar Cocoa juga dapat meningkatkan pengeluaran susu ibu.  Kurma membantu proses pembesaran, merangsang minda kanak-kanak serta perkembangan otak bayi.



Tamar Cocoa 900g ( RM22.00 )
Tamar Cocoa Sachet ( RM22.00 )





Baby pon nak menikmati kelazatan Tamar Cocoa :)





Testimoni 1 : Setaraf dengan keluaran antarabangsa - Ustaz Fauzi Mustaffa



Testimoni 2 : Rasa sedap & anak pon suka.



Testimoni 3 : Rasa sedap & customer berpuas hati :)






Testimoni 4 : Menjadikan milkbooster kepada ibu-ibu.. 







Testimoni 5 : Tamar Cocoa minuman berkhasiat dan rasa yang sangat sedap.. 







Testimoni 6 : Membantu masalah sembelit



Testimoni 6 : Tingkatkan HB darah.





Jom ramai-ramai kita tempah sekarang!! Permintaan melambung sehingga 200%.. Anda juga di alu-alukan menjadi ahli/agent Tamar Cocoa di kawasan setempat anda.. Anda buat, anda dapat... 



Contact saya di talian : 012.4219244 (Fiza)