Friday, 31 August 2012

Body muscle -vs- Boroi


-vs-


LELAKI : 
Ciri-ciri bkal isteri I haruslh 6 kaki 2 inci macam Maya Karin, Heidi Klum, badan mestilah cutting ala-ala supermodel, wajah paling kurang iras-iras Fasha Sandha.. Hurm, pandai masak ke apa tu kira cincai..nanti2 boleh belajar..

PEREMPUAN :
Saya tak kesah lelaki yang macamana pun.. Asalkan dia sayangkan saya seadanya..

SEE !!!

Kenapa penampilan wanita selalu menjadi topik utama tetapi penampilan lelaki orang tak ambil port pon..

LELAKI :
Alah, lelaki kalau muka banyak jerawat tu barulah macho..perut boroi? Itu tanda senang hati.. Kepala botak?? tu tanda banyak duit... Pendek?? tu tanda murah rezeki, jodoh kuat...

Lainlah perempuan, buncit??? eeeuuuwww spare tyre... gemuk??? eiii kuat makan lettuwww..pendek?? dah la muko tak lawa, pendek pulak...ish3...

LADIES !!!!!

Wake up !!! Sebagai wanita, kita kena demand jugak kadang-kadang... Ye memang kita sayang boifren @ suami @ teman tapi mesra kita... But sometimes kita kena demand..  Sedangkan Rasulullah S.A.W. pun jaga penampilan, kenapa yang part tu lelaki taknak ikut??

CHANGE !!!

GIRLFRIEND : 
Saya tak kira, selagi perut dengan badan awak tu tak macam Remy Ishak.. Jangan berani-berani nak ajak saya dating dekat Gurney lagi... huh

BOYFRIEND :
?????????

FIZA :
Encik nak beli Premium Beautiful corset untuk kempiskan perut??

BOYFRIEND :
?????????

*LOL*

For more info on how to buy PREMIUM BEAUTIFUL corset & how to start your Premium Beautiful business, contact me 013-4116265 or feeza_funky@yahoo.com or PM on FB Nor Hafizah..

Wednesday, 22 August 2012

Promosi Raya | Lactolite

Salam Lebaran semua...

Hari ni dah masuk hari raya ke-4.. Kejap je masa tu berlalu kan... Acane dgn raya uols tahun nih? Konfom meriah kebom kebom kan..Ye la...kita dihidangkan dengan pelbagai jenis juadah makanan sperti ketupat, lemang, rendang daging atau ayam, kuah kacang, nasi impit, soto, lontong, mee kari, bihun sup, mee soto, nasi ayam, laksa, kuih raya dan macam2 lagi...

 Bagi Jat, masa raya ni la dapat makan macam2 yang kita x dapat pada hari biasa.. Betul tak? If hari-hari biasa memang jarang sangat la kalau orang nak masak juadah begini.. Setahun hanyalah sekali... So, memang Jat tak lepaskan peluang untuk makan semua nih.. hehehe ! Begitu jugak dgn uols... Confirm ada je yang makan tanpa henti.. Lepas satu rumah ke satu rumah, pasti semua nak makan je... Maka bermula lah episod perut meragam dan tak selesa, sakit perut yang memulas2, dan cerry berry ( cirit-birit ) akibat makan terlalu banyak tapi x buang2... Dan ada jugak yang demam2 taw...

Mula2, serius Jat pernah rasa camtu... Almaklumlah, Jat dulu jenis sembelit.. Makan banyak tapi susah nak buang... Dulu beli ubat kat farmasi.. Makan memang ok tapi perut serius memulas2 sampaikan rasa mcam nak tercabut perut... Tapi bila bertanya pada yang pakar, ubat tu sebenarnya tak elok untuk kesihatan dalam jangka masa yang lama....huhuhu... Tapi sekarang tak perlu risau... sebab Lacto-Lite dapat membantu dalam sistem penghadaman kita... Selain itu ia dapat menurunkan berat badan, membuang asid atau bakteria jahat dalam usus or perut kita and also lemak2 yang degil dalam perut... 

Ia sangat sesuai untuk semua jenis golongan tak kira kanak-kanak, remaja dan juga dewasa... Cepat2 dapatkan special harga sempena musim raya.. Boleh emel ke feeza_funky@yahoo.com ataupon sms ke 012-4219244
:)

Love, 
Jat


Friday, 17 August 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012


Di kesempatan ini Jat nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin kepada semua andai ada silap & salah samada dalam secara sengaja ataupon tidak.. 

Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T dan yang buruk itu datang dari diri sendiri.. Amin..


Video ucapan/nyanyian lagu raya daripada Green Leaders Academy Malaysia ( GLAM ) yang sangat happy and enjoy.. ♥ Beautilicous !!

Ingat !! Beli PB dari kami !!! - Your TRUSTED AGENTS..




Tuesday, 14 August 2012

Top Green Leaders Group In Hijabista Magazine !! | September Issue

Assalamualaikum dan selamat petang uols..
Acane mood bekerja harini? Mesti ramai yang tak sabar nak menunggu hari jumaat kan.. 
Sebab semuanya mood nak raya je...hehe..

Jom saya sajikan anda dengan stori yang best kali ini.. Pernah uols imagine tak to be featured in magazines? Ala2 macam artis gituw... Kalau artis, biasalah kalo masuk magazine kan.. Tapi kalau bukan artis?

Tapi yang saya kagumi ialah dahulunya hanya seorang housewife biasa, tidak mempunyai kawan2 yang ramai, seorang yg pemalu dan pendiam... Tapi kini beliau seorang wanita yang berjaya dalam hidup.. 

So there must be something speacial about that person..

Berita Harian..

Majalah NUR..


Majalah Nona..


And the latest HIJABISTA .. bukan setakat 1 entry, 2 entry plak tuh...




Siapa yang istimewa ini? Siapa Hanis Haizi?

Hanis ni la our Top Leader & also founder for Green Leaders Group .. Sangat muda, baru 28 tahun tapi achievement sangat mengkagumkan...

Jat sebagai one of her biz partner & also anak didik beliau berasa sangat bangga denagn kejayaan belaiu.. Bukan mudah nak genggam 6 angka & jadi millionaire di usia 28 tahun kan..

So uols, if nak tahu rahsia kejayaan beliau, boleh pm saya.. If kita follow macam mana Hanis buat biz Premium Beautiful ni, confirm kita akan dapat hasil yang sama.. :)

Be a part of our TEAM today !!
Be in the Right Group !
Choose Green Leaders Group.. !!
We will guide you to succeed..
013-4116265

Monday, 13 August 2012

Bonus Bulan September??

Hai semua..
Sedat tak sedar, Ramadhan hampir ke penghujungnya...
Lagi seminggu menjelang Syawal..
Pasti ramai yang menantikan saat ini..
Tapi cukupkah amalan kita pada Ramadhan tahun ini..??

Acane dengan persiapan raya?
Untuk suami? anak-anak? ibu ayah? adik? kakak? diri sendiri?
Hope semuanya dah siap teratur sebab majoriti ramai yg jadikan minggu ni minggu shopping..
Betul kan? :)

SETUJU ??? !!

Ramai yang akan lari bajet selepas Raya kan.. ??

Pada musim perayaan mesti berbelanja lebih daripada biasa kan?
Bagi yang bekerja dalam sektor kerajaan, next gaji adalah 25 September..
Yang swasta pun mengalami keadaan yang lebih kurang sama kan.. ( sy 31 Sept ) huhu
Maknanya 6 minggu lagi baru dapat gaji berikutnya..
Sebulan lebih kotttttttt....

So, mesti ada yang tergaru-garu, terfikir-fikir, macamana nak cover budget sampai next gaji kan..
Terfikir nak swipe segala kad kredit yg uols ada??
Sanggup ke nak tanggung risiko itu???

Ada jugak yang dah mula selak buku simpanan ASB dan Tabung Haji..
Berangan nak kuarkan sedikit simpanan tu kan.. **sikit ke?

Jangan risau, saya ada jalan penyelesaian...
Saya dan biz partner yg lain mmg nak sgt membantu uols..
So, nak ke bonus RM4000-RM4500 pada 10 September kelak?

Jom kita jumpa & saya sharekan pada anda..
Jom sama2 kita capai FINANCIAL & TIME FREEDOM...

Love,
Fiza
012-4219244

Sunday, 12 August 2012

Kuih Raya | Percubaan Pertama

Assalamualaikum..
hewhewhew.. Cer baca tajuk... Haa... Rasa macam gah je kan bujang2 buat kuih raya sendiri...
Ini lah pertama kali aku buat kuih raya kat rumah sewa bersama dengan hosmet (Kak Liza)... Before nih buat jugak tapi kat rumah la... Ditemani dgn kakak & adik.. 

Okey, percubaan pertama kuih raya yg di hasilkan ialah Conflakes Madu...
Taraaaaa.... !!!

Home made.. :)

Mari mula membakar.. hmm... Bau nya sgt sedap okey !! Tapi mula2 dah hangitttttttttttttt..
Ahaksss.... xper..nama pon PERCUBAAN PERTAMA kan....
Seterus2nya dah oke... Cantik and comel....yeayyy !! ^_______^

Siap masak... comel.. SEDAP !!!! 


Nak tak? Tunggu raya yeeeee....  :)


Saturday, 11 August 2012

Premium Beautiful

PREMIUM BEAUTIFUL FOUNDATION LINGERIA
Creating a perfect contour and well balanced posture

Premium Beautiful ( PB ) is designed 70% for healthy and 30% for beauty.. It is an incredible combination of its three pieces, Long Bra, Waist Nipper and Long Girdle.. This three pieces work together to give 100% of satisfaction : 




  • It has LIFETIME WARRANTY ( FOC service for any damages )
  • It is custom made to fit all types of women shapes and sizes..
  • It is embedded with Far Infra-Red Rays FIR
  • It is made of high quality material - Akwatek & Akwadyne
  • It is comfortable - 360 degree elasticity
  • It has been awarded with SUPERBRANDS
  • Recommended by three International Chiropractic Association ( American/Canadian/Quebec )     


Premium Beautiful benefits :
  • It helps structure, shape up your body and guide your body posture at its correct position and at the same time cure back pain.
  • The excellent sweat absorbing material prevent production of fungus and bacteria hence reducing white discharge.
  • Contains FIR which regulates the blood circulation while increasing metabolism. 
  • Molding body to its best shape. All unwanted fats will be eliminated and all good fats will be spreading to the correct area - body will be curvier, tighter and firmer. 
  • Improve skin complexion and removes away stretch marks and cellulite.
  • Discharge toxin from your body through sweating and will make you feel fresher day by day.
  • Prevents water retention.
  • Help production of breast milk for breastfeeding mothers.
  • FIR helps in preventing cancer and reducing size of cysts and fibroid.
  • Increase the level of fertility for women who trying to conceive.
  • Perfect tool for all mothers during confinement - helps heal wounds/stitches fast, restore energy and help to get back your perfect figure. 

Business mudah hanya di hujung jari...

One thing yang saya suka tentang Premium Beautiful Business ni ialah flexibility..

Tak perlu ke office or takde fixed working hours..
Semua di hujung jari...

Top 5 paling Fiza suka pasal PB business..

1. MENTOR
My Mentor Hanis Haizi & My Leader Shaliza Aziz

My Leader Yong, My Sifu Sha Khalid & My Leader Shaliza Aziz

Business ni ada mentor.. So kita tak buat sorang-sorang tapi buat dalam group.. Sentiasa adanya mentor yang ajar kita okey, mula-mula buat A, lepas tu buat B, and sampai lah kita berjaya dan sama level dengan Mentor kita pun mereka tetap akan bagi guides and advices..

2. ONLINE BUSINESS


Medium yang digunakan FACEBOOK & BLOG.. Bila bercakap pasal online business semua tahu kan.. Sangat mudah, create Blog & Facebook tak sampai masa seminit pun kan.. Dan yang paling best it's FREE!!

3. MARKET/PASARAN
Demand untuk Premium Beautiful sangat tinggi kerana ramai wanita sekarang memang sangat menjaga kesihatan dan kecantikan.. Dan medium yang digunakan online maka pasaran kita luas, Malaysia, Sabah, Sarawak even luar negara sebab semua orang boleh baca Blog & Facebook..


4. SIMPLE BUSINESS PLAN
Yang penting tak pakai sistem piramid, sape buat dia dapat.. So, tiada sebarang penindasan dan ianya HALAL... Sape buat lebih dia dapat lebih.. Dan jangkamasa nak capai tahap tertinggi maximum 2 tahun je.. Dengan syarat kena ikut flow yang betul la.. :)


5. MODAL
Nak buat apa pun kat dunia ni mestilah memerlukan modal.. Ye tak??  Nak kawen, nak raya semua keluar modal.. Tapi keluar modal yang tidak mendatangkan income, menurut Robert Kayosaki tu adalah Liabiliti, bukan Aset.. Tetapi dengan business, modal yang mendatangkan income adalah Asset..

Just open up your mind and faham konsep Modal yang sebenar.. :)
Banyak business lain makan masa bertahun-tahun nak balik modal.. Tapi dengan business ni Fiza balik modal dalam tempoh lebih kurang 3 bulan je..

That's all, so think wise and make your first step today..

" How would your life be different if.. You didn't allow yourself to be defined by your past? Let today be the day.. You stop letting your history interfere with your destiny and awaken to the opportunity to release your greatest self.. "


Fiza Mahazir 

Premium Beautiful | Dare to Change

Dare to CHANGE!!!

Taken from my mentor, Hanis Haizi

Life can be difficult.. People are always looking for an influence, someone to look up to, someone to emulate.. You can set the example, be the motivation that can really impact another human being.. You can help change the world by changing yourself.. Change must come from within, so become an example..

"Perubahan bukan satu ancaman tetapi adalah satu harapan.."

I used to think that i could not go anywhere.. kira macam hopeless gituuuu... sebab i was stuck with my life and debts is everywhere...

** macam muka pelakon Shiela Rusly pon ada time nih.. :P

** Sila baca caption tuh.. lawak betul..  :P entry sini

At the young age of 25 I decided I have to change, sampai bila nak mengeluh... I wasn't thinking becoming the NEXT MILLIONAIRE atau keluar dalam MAGAZINE or DRIVE a Fancy car..

*
*
*



Before all that happen, I must CHANGE my attitude.. Dulu I suka mengeluh dengan masalah.. Mengeluh dengan apa yang berlaku.. and NEVER look for solutions.. Actually solution selalu depan mata, tapi buat-buat tak nampak..

** Gambar taken way back Feb 2009, credit to Alfaat..
masa ni nak follow up dorang masuk business.. I was only Sales Manager at that time.. :) Selekeh betul !

Dah lama terperuk dalma rumah, suddenly bagaikan ada suatu "kuasa" yang sangta-sangat hebat yang menolak diri Hanis untuk keluar dari not so comfort zone..

** This was my first ever dinner Diamond Night, I was Sales Manager, Masa ni income baru RM3500-RM4000 camtu.. nak merasa gak pakai Rizman Ruzaini...hehehe

At that time, NO ONE stood beside me to support me, be it from my family or husband.. Hati terlalu kental dan kepala ku keras macam batu.. Itu lah saya kalau korang nak tahu..

Mayb because of my attitude tak suka mengalah dan tak boleh tengok orang lain menang or lebih, that makes me a real fighter..

** my jam tangan after 5 month business..

4 bulan pertama from January to April, bagai naik bukit yang terlalu condong.. Never in my entire life WORKING, DEALING, with people in terms of money, sebab nak taknak I have to FACE the REAL PEOPLE... Orang yang daripada latar belakang yang berbeza2.. Siapalah Hanis at that time, cuma housewife biasa....

** masa ni CDM celebration.. Ini je yang hadir untuk support saya.. sedih betul bila kenangkan balik.. tapi because of that makes me stronger person.. Saya berjanji everytime rakan kongsi potong kek mesti penuh !!

But because Hanis masa tu fikir, " kalau tak jadi business ni mati aku, malu...blabla.." itu je.. Sebab orang dah tahu.. So nak taknak ALL OUT gila2...

The first year masa nak establish kan diri macam-macam, rasa naik roller-coaster pun ada.. Dengan mengandungkan Haikal lagi, maid takde, hariz selalu sakit, takdak orang bimbing betul-betul..

** di samping CEO dan Menteri KPDN KK :) me in Rizalman - 2010

Alasan memang logic, tapi bila kita nak berjaya, kita tak boleh fokus on ALASAN.. Kita takkan kemana-mana.. 

And for that I have to STEP UP, belajar secepat mungkin.. Kalau lambat-lambat confirm lemau punya.. and makin lama orang tak percaya dengan kita..

7 months terus jadi DDM dan masa tu I started driving my first BMW 3 series.. masih belum stabil lagi masa tu, dengan network yang belum stable.. and diri sendiri as a leader a that time pun tak tahu menahu ape2.. blur blur je buat business...

Tapi Hanis pakai redah jee... It is all about trial an error..



After I year, alhamdulillah dinobatkan jadi CDM with income 40K, masa tu ingat dah kaya benar.... and I noticed that my income stagnant... tak naik2... so I thought dah reached the plato..

Alhamdulillah setelah diadvise oleh mentor dari situ saya tahu potensi diri sebenarnya tiada LIMIT...

It is just that WE MUST BE ABLE TO CHANGE !!! DO WHAT EVER IT TAKES! Dan willing to listen and take advise from other people.. 

satu flight lebih ... tak sangka boleh ke tahap ini... !!!

Stop whining, whining can't fix your problem.. 
Always find and look for solution..

Be the best person you can be.. GIVE IT YOUR BEST !!!
Jangan selalu cakap " DAH BUAT SEMUA DAH.. "

Everyday is a brand new day to me, new goals and targets, new possibilities, new HOPE and new OPPORTUNITY !!!


I NEVER regretted what I did the PAST, 
but I always PLAN for better tomorrow!

Remember, that life goals can change, 
and who you are can change as well..

Never fail to re-evaluate and rediscover yourself ! bila kita berusaha bersungguh-sungguh.. kita pasti akan kagum dengan HASILnya... :)


My Life Coach, Hanis Haizi

Be part of my T.E.A.M

Love,
Fiza
013-4116265

'ALL YOU NEED TO DO JUST DO IT '

Friday, 10 August 2012

Pingat Kedua Sukan Olimpik untuk Malaysia...

Pandalela Rinong

Tahniah kepada atlet negara kita, Pandalela Rinong yang beraksi dalam acara terjun.. Ternyata penantian negara kita untuk pingat seterusnya telah menjadi kenyataan setelah Datuk Lee Chong Wei merangkul pingat perak dalam acara badminton dan kini menjadi giliran Pandalela untuk menghadiahkan pingat untuk negara kita.. Walaupon hanya mendapat pingat gangsa, namun ia menjadi kebanggaan buat lebih 28 juta rakyat Malaysia.. I'm proud of you ! Malaysia Boleh !!!

Gangsa milik Malaysia

Pandalela ( kanan ) memperagakan pingat gangsa yang dimenangi pada final 10meter platform individu wanita di Olimpik 2012..

Tahniah juga kepada semua atlet negara kita yang telah beraksi di Olimpik... 


Wednesday, 8 August 2012

BUKTI HERBA MAHARANI HALAL DAN DI LULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KESIHATAN..


Usah Diragui...

Herba ini mendapat pengiktirafan Halal oleh 
Pertubuhan China Islamic Association 
( Badan Islam di luar negara yang di iktiraf JAKIM )


Ketiadaan LOGO HALAL pada produk hanyalah disebabkan PRODUK ini dari LUAR NEGARA ( China )
dan JAKIM tidak boleh meletakkan logo HALAL disitu..

Juga diluluskan
KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA - MAL 20014419T


Sebarang pertanyaan, calling2 la Jat ye :-

FB : Nor Hafizah
Mobile : 013-4116265/012-4219244

# Worldless Wednesday


" Bukan mudah untuk bersabar tetapi percayalah Allah SWT tak pernah menghampakan DOA dari hambaNYA yang SABAR... "

-jat-

Tuesday, 7 August 2012

IFTAR 2012 | Kesayangan saya..

Assalamualaikum uols...
Entry harini Jat nak share dengan uols cerita di sebalik kami berbuka puasa semalam.. Lawak ada sedih pon ada... Ye la, kami terpaksa berbuka di tepi tangga dulu sebab tempat full.. Tempat tu memang hot n menjadi tumpuan ye.. Sebab nasi beriani di situ sangat sedap !!! Al maklumlah semalam kan hari Nuzul Al-Quran, so area penang memang cuti, so orang ramai tak lepaskan peluang untuk shopping raya bersama keluarga...

Dengan berbekalkan agar2, air mineral dan coklat, berbuka puasa la kami di tepi tangga.. HAHAHA ! Biarpon ada juga manusia2 yang tengok tapi kami peduli hape.. Pengalaman itu best ! Kami hade.. Kau hade?? 
MUAHAHAH~


sumber Pakcik Google.

Ini adalah salah satu rangkaian Restoren Kapitan yang ada di Pulau Pinang.. Dibuka 24 jam dan menyediakan  nasi kandar dengan berbagai pilihan lauk.. Seperti Restoren Kapitan yang lain juga, ia menyediakan berbagai menu india seperti tandoori, kebab, capati, roti canai,, mee, bihun, nasi beriani, dan macam-macam lagi yang aku tak pernah makan n tengok pon ada..

sumber Pakcik Google.
Set tandoori dengan garlic nan.. Yang ni bestttt

sumber Pakcik Google.
Nasi Milani.. Mamak pon guna nama Itali.. Nasi beriyani bersama ayam ( sprti ayam panggang ) di tuang sos butter.. Nasi sedap, ayam pon sedap !

Inaz & Sha

Kak Liza & Jat

Selesai makan, terus ke Jusco Perda ( berdekatan je ).. Pergi redeem barang kat The Body Shop, then window shopping... Banyak barang yang cantik-cantik n sale tapi belom ada yang berkenan di hati.. T_T

Masa on da way nak balik, kami singgah di Key's Char Koey Teaw, untuk mengisi perut untuk kali kedua.. hohohoh ! 


Seronok sangat dapat hang out bersama kesayangan..  thanx korang !