Tuesday, 23 October 2012

New Distribution Orientation (NDO) di GLAM

Alhamdulillah, selesai sudah kelas NDO ( New Distribution Orientation ) di GLAM pada Ahad lepas.. NDO ni khas untuk bantu new partners untuk lebih jelas dengan hala tuju dalam biznes.. Yang dah senior pun ini lah masa untuk belajar cara nak guide their own biz partners.. Proses belajar ka tak pernah berhenti.. Tu kena belajar sampai ke negeri China... ;)

Rasa bertuah sangat-sangat coz Jat & rakan2 berada dalam Green Leaders Group ni, sangat2 pentingkan ilmu & provide FREE training.. Kalau buat biznes tanpa ilmu & buat suka hati je, confirm la tak kan menjadi kan..

So kami nak berjaya macam Hanis Haizi, so just follow cara yang Hanis lakukan.. Simple kan, takyah pening2 fikir own strategi.. Hanis hanya ambil masa 2 tahun u
ntuk mencapai income 6 angka.. Kalau fikir logik macam tak percaya, tapi bila tengok bukti, memang BOLEH!!  Income 6 angka ni hanya CEO je kot boleh capai & tak semua ada peluang untuk jadi CEO.. LOL~

 

Seronok bila dapat luangkan masa and berikan peluang sikit untuk diri mencuba sesuatu yang dapat mengubah taraf hidup kita.. Kadang-kadang kita terlalu fokus pada masalah sehinggakan peluang yang lalu depan mata pon kita tak nampak... 

As i mention earlier, biznes ni kita buat based on TEAMWORK, sebab tu biznes lagi mudah dan senang.. That is why our leaders decided untuk buat EBM ( Exclusive Business Meeting ) ni, supaya memudahkan biznes partner yang baru nak memulakan perniagaan.. And the most important thing, mereka dapat ILMU macam mana nak UPGRADE INCOME and UPGRADE THEIR LIFE...

Barisan speaker yang hebat.. Mereka dari background yang berbeza iaitu surirumah, ex banker, seorang guru, ex engineer IT..

Syukur sebab Jat dapat kenal dengan bisnes ni dalam usia yang muda.. Bayangkan bila kita di apit dengan orang-orang yang dah berjaya.. Matlamat semakin jelas dan aura semakin membara.. Selalunya kita buat seoarang diri kan, tapi dalam GLAM kita buat secara teamwork.. Best sangat2 sebab mereka ni la ibu kepada kita, guru yang tak pernah jemu memberi ilmu dan tunjuk ajar, mentor kepada kita yang sentiasa memberi strategi-strategi yang bernas, pakar motivasi yang sentiasa memberi nasihat dan kata-kata semangat, serta kawan-kawan yang sentiasa positif...



Without knowledge, it is not easy for us to move forward.. Macamana leader Jat Hanis Haizi mencapai income 6 angka?? Bila adanya ILMU, kita dapat memperolehi semua tu.. Same goes with us, kalau nak capai impian, kena lah ada ilmu.. Sebab tujuan itulah GLAM ditubuhkan.. membantu memberikan ilmu kepada semua bakal-bakal jutawan Premium Beautiful.. 



Teringat kata-kata CDM Hanis Haizi masa EBM haritu, " Apa salahnya kita berkorban masa, wang, tenaga dalam 2 hingga 3 tahun untuk capai kepuasan hidup kita..Keluar dari kepompong 'selesa' untuk dapatkan kehidupan yang lebih selesa".. Memang tak salah kan! Lagipun pengorbanan yang kita buat sekarang ni bukan sahaja untuk diri kita, tetapi untuk keluarga kita jugak..

Anyone yang nak tahu lebih lanjut about this business, call or sms Jat.. i will share with u.. ;)

Love,
Nor Hafizah Mahazir, 
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | UTARA

Wednesday, 17 October 2012

Lelaki & Premium Beautiful..

 Salam semua..

Pernah tak anda terfikir yang lelaki pun boleh buat bisnes Premium Beautiful? Al maklum lah, jual pakaian dalam wanita kan.. so, gentleman let me introduce antara insan-insan yang berjaya dalam business pakaian dalam wanita ini...

The first and foremost, let me introduce a multimillionaire Pakaian Dalam Wanita iaitu CDM Lan @ Abang Lan... Abang Lan merupakan suami kepada CDM Kak Ana dan merupakan tenaga pengajar di salah sebuah sekolah di Lembah Klang.. Abang Lan juga dikenali sebagai pakar Strategi dalam bisnes pakaian dalam wanita Premium Beautiful..


Kedua is our mastermine di GLAM, CDM Razali Zain @ Raz.. Yang dulu nya hanya seorang engineer tapi sekarang fulltime buat biznes, Raz merupakan suami kepada Hanis Haizi merangkap tulang belakang hanis dalam bisnes.. Menurut Raz, beliau tak pernah mengambil ukuran, mahupun fitting Premium Beautiful kepada customer.. Apa yang beliau lakukan ialah berkongsi kelebihan & keistimewaan Premium Beautiful..Itu sahaja.. Mudah kan.. ;)

Ini, saudara Zaer Ali, husband kepada my leader CDM Kak Sha Khalid.. Kemana saja dia pergi bersama-sama wife tersayang.. Kadang-kadang bantu kak sha untuk jaga anak dia bila kak sha ada appointment dengan klien.. Saling bantu-membantu jadi ringan la bebanan kan.. Setiap wanita mahu sokongan suami disisi nya. Betul tak?

Mohd Ridhuan Che Rus @ Duan atau lebih dikenali sebagai Pak Ngah.. Beliau ialah suami kepada my leader DDM Shaliza Aziz.. Pak Ngah and Kak ija tak pernah putus asa untuk membimbing Jat and partners dalam bisnes nih...

And lastly from our group, perkenalkan pasrtner lelaki yang masih muda dan baru je berkahwin, Baim Yusof.. Baim buat bisnes Premium Beautiful since before kahwin lagi.. Niat Baim nak cari extra income & beri yang terbaik buat isteri.. Ain (wife Baim) pun sporting habis.. Tak pernah menghalang malahan memberi sokongan kuat..

Antara usahawan-usahawan LELAKI dalam group 
Green Leaders Group ( GLG )






Semua husband-husband yang berjaya dalam bisnes pakaian dalam wanita ini ialah mereka2 yang berganding bahu dengan wife masing2.. Ya la kan, disebalik kejayaan seorang lelaki itu ada wnaita dibelakangnya...

Yang bestnya mereka semua datang dari latar belakang yang berbeza.. Engineer, guru, akauntan, pakar IT dan banyak lagi ( kalau nak sebut memang full entry..hehe )

So kenapa harus ragu-ragu lagi kan.. Bukti dah ada di depan mata.. Sekiranya was-was bagaimana saya menjalankan perniagaan pakaian dalam nie. Jangan segan, jangan malu.. Contact no bawah nih... If lelaki mampu buat, kenapa perempuan tak boleh kan.. :)

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | UTARA

Thursday, 11 October 2012

what are we working for?



ok, mayb ada yang income RM3k, but yang atas ni belom tambah astro, handfone, broadband, insurance...bla bla bla.. and ini if anak sorang.. so obviously, expenses are more than rm1950 kan... :)

and ini bila anak kecik lagi..

bila dah start sekolah...we can expect this pulak...


beg, baju, jam tangan, socks, kasut mayb one-off punya expenses, or mayb per term ( kids nowdays ganas please! )

but what about tuisyen, duit belanja, sekolah agama, duit bas sekolah semua kan..

itu atleast dah extra rm200 per month for kids..

and things are not getting cheaper~kita dulu boleh lah duit belanja rm1, lepas makan nasi lemak, and air..siap ada lebih boleh beli keropok lekor or roti aiskrim..

sekarang rm1 lepas beli air je.. tak kesian ke kat anak2 kita? takkan mereka kena berlapar hanya kerana kita tak cukup bajet? sanggup ke kita nak cakap kat anak,,bulan ni mama bagi kurang ye duit makan sebab bajet mama lari..

kita mesti la nak bagi yag terbaik untuk anak-anak kita..ye tak??

sekarang ni ye la buat saving.

but selama mana saving kita boleh bertahan..confirm cukup sampai anak masuk universiti?

SO

bettet berjimat dan saving sekarang

OR

better berjimat AND buat extra duit dari sekarang??

bukan susah nak buat duit lebih, but its not easy either..

you want or dont want je..

the NEED is obviously there...

CALL ME TO KNOW HOW TO MAKE EXTRA MONEY NOW !!!

Love,
Norhafizah Mahazir,
012-4219244
Premium Beautiful Agent

Wednesday, 10 October 2012

Nervous vs Teruja...

Hai korang..
Selamat petang..

Teruja tak tengok tajuk?hehe..
Jat lagi teruja + excited nak cerita taw...

2 hari lepas Jat p belajar bawa kereta..
Sangat lah teruja + takut + nerves + hepy...


Kenapa?
Sebab first time bawa kereta..hehe!
Before ni tahu naik je... 

So now, memang waktu yang sesuai untuk Jat settlekan lesen kereta..
Mesti yang tanya why lambat ambil kan..
Orang lain semua dah ada lesen kereta..

Jat ada reason sendiri kenapa lambat ambil..
Tak kisah la cepat atau lambat, yang penting ambil..kan kan kan.. =)

Pengalaman pertama kali, memang lawak la..
Ada ke patut kena gelakkan dengan cikgu..huhu!

Pastu masa atas bukit, siap menjerit..
kuang kuang kuang.. 
Cikgu tu sampai terkejut... "Maap la no cikgu sebab membuatkan cikgu terkejut.. sy nerbes + takut..haha! 
( nasib kau la cikgu )"

Tapi lepas 2 3 kali dia ajar, dia cakap jom kita pergi jalan raya..
wuiyooo...wa takut kot...dah la baru bawa, nak p jalan raya..
Kang langgar kereta orang cane..huhu..
Cikgu tu cakap xpe..bawa slow2..
Lastly alhamdulillah, dengan selamatnya Jat bawa di jalan raya even ketepi ketengah...

Cikgu tu cakap kata x pandai bawa, ni dah boleh bawa kira ok la tuh...
Alhamdulillah la walaupon first time bawa tapi dah pandai la sikit..hehe!

So sekarang ni dah gian nak bawa....
wuaaaa.... Pinjam kereta uols plisss !!!!


Friday, 5 October 2012

Kehebatan Short Bra - Premium Beautiful

Entry kali ni Jat nak perkenalkan kat korang satu pagi product bagi Premium Beautiful

*
*
*
*

PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA


Ciri-ciri istimewa Short Bra : -
  • Fabrik anjal & sinar FIR - memberi keanjalan payudara
  • Cawan 3 dimensi - menolak ke atas ( push-up ), menyokong dan menetapkan kedudukan payu dara 
  • Batang keluli memori - memantapkan dan menyokong payu dara dengan berkesan
  • 360' kuasa regangan - membenarkan tubuh bebas bergerak.
  • Kemampanan berganda - mengembalikan bentuk yang menarik

Dengan packaging yang ekslusif 

Actually, function Premium Beautiful Short Bra ni lebih kurang sama dengan Premium Beautiful Long Bra... Yang bezanya adalah kepanjangan iaitu pendek dan panjang..

Jat syorkan pada ibu-ibu yang breastfeed atau dalam pantang pakai Short Bra ni...Boleh membantu dalam menggalakkan penghasilan susu...

Short Bra ni jugak dapat boleh menggantikan bra harian kita... material yang lebih selesa & lebih praktikal.. 

Di cipta khas dengan pelbagai jenis saiz..

Ciri-ciri istimewa Short Bra Premium Beautiful:-
  • Disulami dengan FIR yang direka khas berdasarkan kajian daripada bidang ergonomi.. Ia dapat melindungi badan dari sinaran UV dengan berkesan serta menggalakkan pengedaran darah & kadar metabolisma. Di samping dapat meningkatkan keanjalan pertumbuhan payudara.
  • 3 keping jahitan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh & menumpukannya dikedudukan yang betul.
  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menegak & mengukuhkan kedudukan payudara
  • Rekabentuk yang berkuasa mampatan & tegangan di bahagian depan dapat meningkatkan garis payudara & menyokong bahagian dada.
  • Rekabentuk yang berkuasa mampatan & tegangan di bahagian belakang dapat mengurangkan lemak di bahagian belakang badan.
  • Bentuk 'U' yang direka khas pada bahagian belakang dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  • Kuasa serapan yang baik sesuai untuk di pakai seharian
  • Mempunyai kuasa regangan dalam semua hala yang dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asal.
  • Pada dada yang direka khas dapat membentuk payudara yang lebih mempesona & boleh di ubah.
  • Rekabentuk yang elegan menonjolkan keunggulan produk.

Yang paling best sekali, Short Bra ni ada Lifetime Warranty !!!
Segala kerosakan boleh dibaiki secara percuma.. ;)

Dengan teknologi FIR, Short Bra ni boleh prevent dari breast lump/cyst or even breast cancer..

So, apa tunggu lagi, jom bertukar dari bra biasa kepada Short Bra Premium Beautiful, pasti anda berpuas hati sebab kualiti memang lebih bagus dari bra berjenama di luar sana.. 

Wait no more !

Call me for the best price..

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
nhafizahmahazir@gmail.com
H/p: 013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | Utara

Premium Beautiful Top Agent Utara | Kedah

Assalamualaikum dan salam jumaat...

Sambil balik kampung di hujung minggu, sambil berbisnes.. ;)


So Jumaat sampai Ahad ni Jat ada di sekitar Sungai Petani untuk bantu biz partner dan jumpa dengan my leader... 

Anyone yang nak tahu cara generate EXTRA income guna Fb + Blog boleh la contact Jat... Plus ade freegift dari Jat... 

See ya!!!

Mobile :  013-4116265 ( Jat )


Tuesday, 2 October 2012

Premium Beautiful : My Own Experience...

Hye..
Agak-agak ada tak yang tunggu Jat tulis entry nih? hehe !
Rasa macam dah lama x menghupdate kan.. Maaf maaf.. Lately ni bz sket.. Tapi tak bermakna Jat lupa pada  anda ye...

Ok entry kali ni nak stori pasal pengalaman sendiri pakai Premium Beautiful selepas beberapa bulan.. Jat start pakai lebih kurang 3 4 bulan yang lalu... Membe ada tanya, "hang kurus pon nak pakai PB jugak ke?"...

Nak tahu tak kenapa aku pakai Premium Beautiful?

- Berat badan aku semakin bertambah dan bertambah... Stresss okey! Jat ni jenis kuat makan jugak n x kira time... Makan je... Then habit yg paling ketara, lepas makan suka baring..wohoooo~ memang tunggu 3 4 bulan lagi jadi mcm belon ler... Seramsss okey!

- Senggugut yang keterlaluan! Yes.. Jat memang tiap2 bulan akan rasa tak selesa dan sakit perut sgt2 bila time senggugut.. Rasa pening-pening & nak pitam... 

- Jat selalu sakit belakang sebab duduk terlalu lama.. Sebab Jat bekerja di hadapan komputer.. Dan makin lama Jat rasa postur badan tak betul.. Dulu nak tido memang akan rasa sakit sangat n rasa nak nangis.. Perit! Bila bangun pulak rasa sangat2 malas taw... 

- Nak betulkan postur badan bagi betul balik dan nampak cantik.. Xde la macam sekarang.. Bongkok dan berbentuk C !

- Nampak je kurus but dalam badan banyak angin!! Arghh.. Bila makan je akan mula sendawa... Picit sana sendawa, picit sini sendawa... Letih nok!

- Peha aku realiti besar ok! Ini menyebabkan aku rasa janggal sangat2 dan tak balance dengan size badan...

Makanya Jat pon ambik keputusan nak pakai PB.. Pernah terfikir dulu susah ke nak pakai korset ni, leceh la nak kena pakai korset.. Nanti takut tak selesa.. Tapi rupanya sangat senang! sebab kita akan di ajar cara pakai yang betul, ringkas dan mudah... Jat amek masa 5 minit je untuk pakai fullset.. hehe! 

Kenapa Jat pilih Premium Beautiful?

1. Ada LIFETIME WARRANTY

2. Nak turunkan berat badan secara konsisten & shaping body

3. PB adalah alternatif rawatan untuk pelbagai penyakit wanita.

4. Kualiti kain PB sangat bagus... Selesa dipakai setiap hari.. Jat pakai 8jam sehari secara konsisten setiap hari..Office hour je tu.. Senang kan?

5. PB senang basuh, senang kering.

6. Baju & seluar lama boleh pakai balik.. :)

7. Boleh generate side income 4 5 figures/month... Alhamdulillah Jat dah merasai.. Anda?

Ni gambar masa tahun 2010.. Tengok muka gemuk kot... Berlapis2 pipi..



Terbaru dari ladang !

Now Jat hepy sangat2 dengan berat badan & body shape sekarang.. Badan terasa ringan, peha pon semakin mengecil.. Sakit pinggang dah lama xde.. Sakit belakang pon dan berkurangan.. Lemak kat perut dah semakin susut.. Rasa more confident dengan diri sendiri... Boleh makan macam-macam.. Tak yah sekat-sekat or diet.. Dengan pakai PB automatic boleh control makan.. Trust me ladies!!

Haa.. Berbaloi kan PB nih... Alah membeli menang memakai.. Beli sekali je tapi boleh pakai bertahun-tahun lamanya... Yang kurus pon boleh pakai PB.. Sebab PB bukan fokus untuk kecantikan sahaja, tapi ia lebih fokus pada KESIHATAN.. So taknak ke kita jaga kesihatan &  kecantikan.. So taknak ke kita jaga kesihatan & kecantikan dalam satu masa yg sama? Berapa kos perubatan ke hospital nowadays? Mahal kan? Pakai PB boleh bantu mengesan early stage of cancer/breast lump.. Prevention is better than cure right?

Last but not least, cuba tengok gambar kat bawah nih....


|
|
|
|
|
V


Renung-renungkan dan fikir-fikirkan.. :)

Biozone Food Purifier

Ladies & Gentleman..

May I present to you...

Chicken, like you've never seen before !

Korang pernah terfikir tak yang selama ini kita makan ayam, sayur, ikan adakah ia 100% bersih walaupon sudah dibasuh beberapa kali? 

Adakah ia selamat untuk diri kita? Untuk ibu bapa kita? Untuk anak-amak kita? Untuk family kita?

Jom tengok gambar & video ini..

*
*
*
*
*
*
*
V



Not only dari video ni je.. Leader Jat, Kak Ieja, Kak Hanis Haizi dan Yong pun dah try di rumah.. Memang hasil sama dengan dalam video tu.. Loya tekak tengok ayam tu..huhu..

the first few minutes


Tu bukan sekadar buih tau, tapi tu lah toxic or racun yang keluar dari ayam tu.. Bukan sekadar kuar buih tapi  ade bau busuk sket.. 


Look at how much the "bubbles" have accumulated.





Bayangkan bendasing ni masuk dalam mulut + perut kita.. Then kekal dalam badan.. Ni baru sekor ayam, macamana pulak untuk makanan lain yang kita makan hari-hari?

Seramsss kan!! Sebab itu lah banyak penyakit mula mencerobohi tubuh badan kita.. Sebab pernah dengar pepatah,  "penyakit tu puncanya daripada pemakanan kita.. "


Biozone Food Purifier is available for purchase NOW!!

for more info & details, 
contact me TODAY!!!

Facebook : Nor Hafizah
Mobile : 013-4116265