Thursday, 28 June 2012

Kebaya or No Kebaya..??



Selalunya bila bercerita pasal kebaya, mesti ramai yang kaitkan dengan 
"badan ramping", "pinggang kerengga", dan "berdada penuh"... betul tak?

Jarang-jarang yang bersaiz 'lebih' atau kaum ibu yang nak pakai kebaya alasan mereka :-
"badan aku tak macam gitar"
"spare tyre aku bnyak la.."
"cutting aku bukan macam anak dara"
and berjuta alasan lagi la yg diberikan...

Lagi-lagi dekat nak raya dah kan... Haa..ni la masa yang sesuai taw..
Tak salah if kita merancang... Sure la ramai di antara uols yg dah rancang nak buat baju satu keluarga kan..
Ala-ala sedondon gitu... Mula lah nak fikir pelbagai fesyen kan... Kebaya la, baju kurung moden la.. Hello ! semua design tu ada cutting ye... So jgn lah disebabkan isi2 lebih tu, uols rasa terbantut nak melaram raya tahun nih...

Apa kata raya tahun ni buat kebaya pulak.. ??

Masih ada 1 bulan lebih untuk mendapatkan bentuk badan ideal.. Macam mana?

Of course dengan bantuan Premium Beautiful, korset kesihatan yang tengah meletup di pasaran sekarang nih.. Sepertimana yang banyak disebut2, Premium Beautiful membantu membentuk kontur badan yang ideal bg setiap individu.. Set lengkap Premium Beautiful hadir dengan 3 bahagian iaitu Long Bra, Waist Nipper, Long Girdle..

Long Bra

Waist Nipper

Long Girdle

Selain daripada membentuk kontur badan dengan pengaliran lemak ke kawasan yang ideal, ia juga akan membantu Detect and Protect penggunanya dari penyakit-penyakit ssperti cyst, fibrod, kanser payudara, kanser pangkal rahim dan banyak lagi... 

So, apa tunggu lagi?
Cepat-cepat dapatkan satu set untuk diri anda...



contact me !!

FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265 / 012-4219244

Premium Beautiful - Pengiktirafan Yang Cemerlang






SUPERBRANDS :

QUALITY : Kualiti

RELIABILLITY : Kebenaran, Mempercayai, Bergantung

DISTINCTION : Cemerlang, Kelainan

Premium Beautiful adalah pakaian dalam wanita yang berkualiti tinggi dan benar-benar berfungsi.. Kehebatannya menyebabkan ia dipercayai dan si pemakai pasti akan sentiasa akan bergantung kepadanya.. Kehebatannya pasti akan membuatkan si pemakai merasai kelainan dan menjadi semakin cemerlang.. 



PENGIKTIRAFAN PAKAR-PAKAR TULANG BELAKANG

Kiropraktik ialah disiplin dan profesion penjagaan kesihatan yang menekankan diagnosis, rawatan dan pencegahan gangguan mekanik pada sistem muskuloskeletal, khususnya tulang belakang, atas hipotesis bahawa gangguan itu akan menjejaskan kesihatan umum menerusi sitem saraf .


Monday, 25 June 2012

Bakal-bakal Pengantin..


Assalamualaikum n hye readers...

Bagi pengantin2, anda semua mesti nak nampak chantek kan on your wedding day kan.. ??

sebab tue je la majlis paling bermakna dalam hidup kita, bila kita disatukan dengan orang yang kita cintai...

Bila pakai PB ni untuk orang yang kurus, ia akan shape n up kan bahagian dada n punggung.. So bila pakai baju pengantin nanti cnfirm cantik sebab ada cutting...

So untuk orang yang gemok n lemak berlipat2, ia akan shape kan badan anda and lemak2 yang berlipat akan hilang dalam masa 5 minit.. Ia akan tersorok di sebalik PB... 

Bila pakai corset ni, nampak cantek la pengantin tue.. Especially you bukanlah jenis yang kurus ade body shape lawa mcm Kim Kardashian tue.. huhuhu... lagipon majlis tue kan majlis kawen, mesti semua mata tertumpu dkt pengantin... so ape salahnya pakai corset untuk tutup lemak skit... so takde la nnti pak andam akan cakap 'lemak rendang ketupat'...  Even yang kurus pon pak andam tue kata better pkai corset... sebabnya kalo kurus takde shape, x cantek jugak...


cantik kan.. :D


merah itu menawan.... cantik kan curvy badan dia...


serius gorgeous..!!

so kepada semua bakal pengantin yang nak nampak cantik, anggun, gorgeous di hari bahagia anda, jangan malu-malu set appointment dengan saya ye.. kita fitting dekat badan u, u rasa dulu material, then u decide.. no commitment to buy ok?

Kebiasaannya lepas customer dah rasa dekat badan, they will love the corset... TRUST ME!!

La Tahzan...


" Andai aku adalah tulang rusukmu yang telah hilang,
Aku berharap, Jika nanti Allah mempertemukan kita,
Kau akan selalu membimbingku, Agar aku menjadi wanita yang solehah,
Yang nantinya akan menjadi bidadarimu di Syurga,
Kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan akhirat.." 
Amin... ♥♥


" Andai Telah Ditakdirkan Dia Jodohku, Maka Aku Terima Dia Seadanya.. " 

Friday, 22 June 2012

Premium Beautiful Bakal Mengubah Hidup Anda...


Korser Premium Beautiful telah lama berada dalam pasaran dan memberi manfaat kepada ramai wanita di luar sana.. Produk ini :-

  • Jaminan seumur hidup 
  • Mendapat pengiktirafan Superbrand
  • Menggunakan teknologi Jepun, Taiwan, Jerman, dan Amerika Syarikat
  • Menekankan 70% kesihatan dan 30% kecantikan


Foundation Lingeries Premium Beautiful

Pastikan bahawa anda boleh mencapai keputusan yang dikehendaki tanpa mengambil ubat-ubatan atau pembedahan.

Bahan yang digunakan untuk menghasilkan Premium Beautiful Corset : 

Potongan berdasarkan reakabentuk three-dimensional tubuh. Ia membantu peredaran darah dan metabolisme, mencipta sinergi lengkap dengan tubuh manusia.

Berkeupayaan menyerap peluh dan membolehkan peredaran udara. Ia boleh dicuci dengan mudah sementara tetap mengekalkan daya tahannya.

Dapat ditarik ke segala arah, 360 darjah elastik sepenuhnya serta menampung aktiviti tubuh dengan bentuk asli.

Sinar infra merah membantu meningkatkan elastik dan bentuk payudara.

Long Brassiere


Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik


Waist Nipper

Kelebihan Waist Nipper

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut ( buncit )
4. Menghilangkan 'strechmark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki


Long Girdle

Kelebihan Long Girlde

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi/sms ke : 012/4219244 ( fiza/jat )

Biar Kusentuh Hatimu...


Assalamualaikum. Hye semua..
Entry kali ni jat nak share kan sebuah novel yang jat baru je beli semalam.. Asalnya nak pergi teman kawan buka puasa kat Nasi Ayam Penyet tapi disebabkan jat smpai awal, saja jalan2 masuk kedai buku.. konon2nya just nak tengok2 je novel terbaru.. Sekali terjatuh cinta dengan sebuah novel nih..

Pertama kali untuk membeli novel sure korang tertarik dengan presentation kulit depan kan.. If kulit novel cantik, menarik kau memang da boom, so tengok plak title... Then belek2 kat belakang baca sinopsis.. Sinopsis ni la yang akan memainkan peranan penting untuk menarik hati pelanggan.. If sinopsis best confirm jalan cerita best.. If sinopsis kureng menarik, confirm fikir 3 4 kali nak beli ke tak.. hikhikhik..

Last2, ni la novel yang menarik perhatian jat.. Tadaaaa....

|
|
|
|
|
V


" Biar Kusentuh Hatimu" - Emy Raziela

Sinopsis : Bukannya aku tak cinta, bukannya aku tak sayang, tapi aku ibarat kapal yang kehilangan arah. Ketiadaanmu secara tiba-tiba telah membuatkan aku tidak kenal lagi makna percaya. Kau kata, kita akan harungi hidup ini bersama-sama. Tapi, kini.... aku sendirian menomgkah arus. Tak menagapalah, Alisa... mungkin antara kita sudah tiada jodoh. Anggap saja apa yang pernah kita lalui dahulu adalah sebuah cebisan memori untuk dijadikan kenangan abadi. Aku terpaksa pergi, Alisa. Aku perlu serahkan cinta ini kepada yang benar-benar sudi..

Amir.. jangan pergi ! Jangan sewenang-wenangnya kau beri cinta itu kepada orang lain. Aku juga merindui kamu, namun aku terperangkap dalam prasangka. Bukankah kau yang tinggalkan aku dulu? Aku kesepian dalam kerinduan, Mir. Salahkah jika kita bercinta? Cinta itu hadir tanpa sebarang paksaan. Jadi, kenapa maseti kita berpisah? Saban hari aku menanti kemunculanmu sehingga aku sudah tidak pandai lagi menghitung hari...

Kalau api itu boleh menjilat sebatang kayu hingga menjadi abu, aku boleh buat lebih daripada itu. LArilah sejauh mana yang kau mahu, Amir Firdaus. aku, Diana Adilla akan tetap mengejarmu. Aku tidak akan sesekali mengaku kalah. Aku akan mengikatmu menjadi milik mutlakku. Hanya kau dan aku !

Jom ramai-ramai serbu kedai buku dan dapatkan novel ini harini jugak.. Terbaikkk... :D

" Sejauh mana kau melangkah, cintaku takkan pudar..."


Tuesday, 19 June 2012

Siapa yang WAJIB beli & pakai Premium Beautiful..


IMMEDIATE EFFECT

~ anda yang mahu sorok lemak perut berlipat dan kurangkan beberapa inci ukuran badan serta-merta.
~ anda yang mempunyai tubuh badan yang cepat naik dan cepat turun supaya tak terkejut bila tiba2 baju mengecil.
~ anda yang mahu kelihatan lebih 'in shape, boobs and butt'
~ anda yang bakal mendirikan rumahtangga
~ anda yang sedang dalam berpantang selepas melahirkan bayi
~ anda yang memiliki tubuh tak perfect contohnya apple & hour glass shape



LONG TERM EFFECT

~ anda yang mempunyai masalah haid tidak teratur, senggugut, gastrik, sembelit, migrain dan angin satu badan.
~ anda yang berusaha untuk menimang cahayamata.
~ anda yang ingin mengurangkan berat badan.
~ anda yang mempunyai sejarah keluarga dalam penyakit cyst and fibroid.
~ anda yang menderita sakit tulang2, sendi2, pernah slipdisc, or retak/patah




FOREVER YOUNG & BEAUTIFUL EFFECT

~ anda yang inginkan kehidupan lebih bermakna, kebebasan dalam aspek kewangan dan dikelilingi oleh rakan-rakan yang berminda positif !
~ anda yang ingin mendapatkan side income 4-5-6 angka sebulan ! ;)
~ anda yang mempunyai terlalu banyak masa terluang yang tidak digunakan sebaiknya.
~ anda yang gemar bershopping.
~ anda yang gemar melancong secara percuma ! ;)




hubungi SEGERA ! Produk paling laris ! 

012-4219244 / 013-4116265 ( fiza/jat )
FB : Nor Hafizah

Monday, 18 June 2012

Majlis Perhimpunan Pekerja Industri bersama TPMM | 16 Jun 2012


Assalamualaikum pembuka bicara..


Haa... Nampak tak muka sapa tu? hehe.. Bakal pak mentua i kot noh.. hikhikhik.. Actually nak cerita dengan uols yang baru2 nih fiza ada melibatkan diri dalam Majlis Perhimpunan Pekerja Industri yang berlangsung di Western Digital Media ( Malaysia ) Sdn. Bayan Lepas, Pulau Pinang... Majlis ini di khaskan untuk pekerja-pekerja swasta mcm fiza nih.. hikhikhik


Ni adalah muka-muka wakil dari company Wong Engineering Sdn. Bhd.. Sekali pandang nampak macam barisan pekerja dedikasi.. hikhikhik.. Padahal semua kena paksa pakai baju uniform ni.. Relakan je kan... :P


Breakfast Roti Canai + Teh O Panas.. Terbaik.. !!!


Sempat lagi berposing sementara menunggu ketibaan YAB Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Bin Haji Mohd Yassin... :)

# kesian kat akak belakang tu menunggu sambil tongkat dagu.. Bosan agaknya tunggu lama2..hikhikhik


Abang polis trafik hensem.. LOL... :P


YAB Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Bin Haji Mohd Yassin... :)


>.<


Dah lama teringin nak naik moto besar nih.. Dulu-dulu dok tengok dalam TV je cerita Gerak Khas tapi ni amek kesempatan posing atas moto..hewhewhew... :)

After perhimpunan semua, kami lepak kat Queensbay dulu untuk cuci-cuci mata and isi perut yang comel nih.. Tetiba rasa nak sangat makan aiskrim... So try la yogurt frozen kat J.CO Donuts & Coffee... Seriously first time rasa memang sedap weh... Nak lagggiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...



Hantu aiskrim... rawrrrrrr~

Friday, 15 June 2012

Bahaya Ais..!!


Assalamualaikum dan salam Jumaat..
Hari yang mulia ni Jat nak share something info yang penting dalam kehidupan kita.. Mungkin diantara readers yang dah tahu betapa bahaya nya ais dan mungkin jugak yang tidak tahu... Jom sama2 kita baca.. =)


Kepada yang gemar minum minuman berais, fakta ini mungkin akan menyedarkan kita..

1) Air sejuk berais akan membekukan bahan berminyak yang baru saja kita ambil semasa makan..

2) Ianya akan melemahkan penghadaman. Apabila minyak ini bertindakbalas dengan asid, ianya menghentikan dan menyebabkan penyerapan minyak oleh usus berlaku lebih cepat berbanding dengan dengan  makanan pejal yang lain.. Ianya akan memenuhi usus kita dan lambat laun boleh menyebabkan kegemukan dan punca kepada kanser.. Lebih elok jika kita minum air kosong atau air suam selepas makan.. 

" Sharing is Caring"

Wednesday, 13 June 2012

Bahaya Lemak Perut !







Tahukah anda? ternyata lemak yang terkumpul di rongga perut lebih berbahaya daripada lemak yang terdapat di bahagian punggung dan paha.. Ini kerana lemak di perut mempunyai sel-sel lemak yang lebih besar sehingga terjadi pemgumpulan lemak yang berlebihan dan akhirnya menghasilkan protein berbahaya.. Dari hasil kajian yang dilakukan oleh para penyelidik daripada Perancis terhadap 7,000 anggota polis Perancis telah meninggal dunia di antara tahun 1967- 1984 ternyata disebabkan kerana serangang jantung..






Setelah dilakukan pengukuran lingkaran pinggang, ternyata kebanyakn para polis tersebut meninggal kerana memiliki perut yang buncit dan lingkar pinggang yang besar atau biasa disebut obesiti sentral.. Menurut hasil kajian yang dinyatakan dalam simposium American Heart Association ( Persatuan Jantung Amerika ) menyebutkan bahawa pinggang bersaiz besar (akibat perut berlemak) adalah petunjuk risiko tinggi mendapat serangan sakit jantung atau penyakit serius yang lain..



Apakah perut anda terlalu besar?

Saiz lilitan pinggang seseorang boleh memberi isyarat bagi keadaan kesihatan, status berat badan, dan lemak yang tersembunyi.. Jika pinggang melebihi dari 101cm ( lelaki ) dan 89cm ( wanita ) ini beerti simpanan lemak anda keterlaluan dan berkemungkinan akan menghadapi risiko penyakit jantung dan lain-lain..


Bagaimana Premium Beautiful mengatasi masalah ini?


Sudah bertahun-tahun anda menderita kerana lemak di perut, pinggul dan paha yang kelihatan sangat degil untuk dihapuskan.. Rasanya anda sudah letih untuk berdiet dan bersenam setiap hari.. Duit pon banyak dibelanja dan dilaburkan.. Namun, hasilnya tatap sama dan tidak berubah.. Impian untuk membuang lemak serta mengurangkan berat badan serta berimpikan tubuh yang langsing itu bagaikan menanti mimpi yang belum pasti..

Sekarang usah lagi risau kerana dengan pemakaian Premium Beautiful secara konsisten segala kejerihan dulu dapat diatasi..

Bagaimana ia berfungsi?

Ini kerana, F.I.R di dalam Premium Beautiful mampu memecahkan lemak yang tersimpan di dalam sel lemak kepada asid lemak bebas.. Kekuatan daya tembusnya sangat kuat, reaksi hangatnya sangat bagus dan dapat menembusi ke dalam jaringan bawah kulit, menggetarkan molekul-molekul air seterusnya memecahkan serta menguraikan lemak yang terkumpul sehingga bawah kulit.. 

Kajian menunjukkan FIR dalam Premium Beautiful boleh membakar sebanyak 900 kalori dalam masa 1 jam sahaja.. Untuk result yang lebih cepat anda juga disarankan mengamalkan minuman Lacto-lite bagi membetulkan sistem penghadaman serta menjadikan usus anda sihat.. 



Jom dapatkan segera set Premium Beautiful harini jugak.. Info lanjut sila hubungi :-

FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265 / 012-4219244



Atasi SELULIT dengan Premium Beautiful



Selulit boleh dikatakan musuh utama bagi wanita yang menjaga kecantikan dan penampilan diri.. Selulit juga boleh terjadi pada golongan wanita kurus.. Bagi wanita yang berjaya mengurangkan lemak belum tentu selulit akan hilang..

Selulit terjadi ekoran banyaknya timbunan lemak, sisa-sisa pembuangan dan racun di bawah kulit..  Timbunan akan menyekat saluran yang berperanan untuk membuang racun yang tidak dapat bekerja dengan baik.. Akibatnya, timbullah pembengkakan pada kulit.. Permukaan kulit nampak bergelombang seperti kulit limau.. Bila kulit yang terkena selulit adalah luas ia memberi kesan negatif pada kulit..

Penyebab utama faktor timbulnya selulit ini adalah hormon yang menyebabkan timbunan cairan dalam jaringan  kulit dan menurunkan proses pembakaran lemak.. Faktor-faktor lainnya turut dipengaruhi oleh bentuk. Bagi wanita, jaringan di bawah perut dan pinggul adalah sangat longgar.. Lemak mudah masuk di jaringan ini.. Maka tidak hairanlah bila selulit mudah terjadi pada bahagian perut, paha, pinggang, punggung dan lengan atas..


Tak hairanlah kalau ramai wanita sanggup berhabisan wang untuk menyelesaikan masalah selulit.. Namu, untuk pengetahuan semua, selulit dapat dikurangkan dengan pemakaian Premium Beautiful.. Peningkatan metabolisma tubuh selari dengan penegangan otot.. Berkurangnya berat badan maka jumlah lemak di dalam tubuh automatik akan berkurang termasuklah lemak terperangkap di bawah kulit..

Tidak hairanlah kebanyakkan pemakai-pemakai Premium Beautiful terperanjat dengan selulit mereka sudah berkurangan dan hampir tidak kelihatan, tanpa sedar !

Dalam masa yang sama juga, kita dpaat mengurangkan berat badan serta mendapat potongan badan yang menarik dan sihat.. PREMIUM BEAUTIFUL MEMANG ISTIMEWA, DIKURNIAKAN UNTUK ANDA YANG ISTIMEWA !

Jom dapatkan segera set Premium Beautiful harini jugak.. Info lanjut sila hubungi :-

FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265 / 012-4219244


Tuesday, 12 June 2012

Hebatnya Premium Beautiful...


Assalamualaikukm dan selamat malam readers...
Malam ni saya nak kongsikan kegunaan and kebaikan Premium Beautiful...

Bila disebut aja barut, bengkung mahupon korset, semua orang tahu kan.. Sejak kita lahir lagi, mak dah bagi kita pakai sebab nak elakkan dari kembung perut, sejuk la... So memang confirm la setiap daripada kita memang pernah pakai waktu lahir.. Tak kira perempuan mahupon lelaki...

Bila turn kita pulak bersalin ( untuk wanita sahaja ), kita pulak kena pakai bengkung kan... Ada sesetengah sampai bertungku.. Itu adat tradisional kita.. Tapi zaman moden sekarang ni agak2 ada lagi tak orang buat mcmtu.. Yes, mmg ada but hanya segelintir sahaja.. Sebab kebanyakan mereka bila habis berpantang, kesibukan dengan hal family, kerja, anak2 memuatkan dah x sempat nak buat semua tu.. betul tak..??

So disini saya nak share apa kebaikan dan kelebihan Premium Beautiful berbanding dengan bertungku dan berbarut..


Premium Beautiful - Your Superb Corset

Premium Beautiful ni memang cantik bila dipakai oleh si pemakai.. Tak payah dah nak susahkan diri berbalut tebal, nak diet, nak pergi gym, bersenam dari pagi sampai petang, bayar beribu2 di slimming centre semata2 nak kurus, lepas tu terpaksa pantang makan... MEMBAZIR !!! itu dah merugikan masa kita dan RM... If berbaloi hasilnya xpe tapi if sebaliknya... Rasa menyesal tak...??

So apa nak susah.. Zaman semakin moden la... Pakai je Premium Beautiful.. just sarung - klip - siap !!  Takde lilit2 dah.. Senang... Jimat segala..

Kalau nak bandingkan harga, Premium Beautiful ni tak mahal..sebabnya banyak benefit untuk kita...


Premium Beautiful ini lebih kepada 70% kesihatan 30% kecantikan..

Sebarkan kebaikan, kongsikan kecantikan...

Sunday, 10 June 2012

Motivasi Perniagaan : Malu sekiranya produk kita ditolak pembeli.. ?



Seorang usahawan perlu bersikap positif , kita mesti berfikiran :

1. Jika ada yang menolak, pasti ada yang membeli.. Jika pelanggan tidak membeli sekarang, kemungkinan ketika ini dia belum memerlukan produk tersebut. Mungkin pada masa akan datang apa yang kitawarkan pada hari itu akan menjadi keperluannya...

2. Mungkin juga anggaran atau bajet belum mencukupi.. Jika bajet sudah cukup, yang pasti dia akan membeli produk kita..

3. Mungkin juga sudah ada orang lain yang terlebih dahulu menawarkan produk yang kita tawarkan ini.. di lain kali mungkin pelanggan tersebut akan membeli produk daripada kita sebagai tambahan atau gantian..

4. Mungkin belum pernah mendengar atau mengetahui produk kita, jika sudah kenal pasti dia akan tertarik dengan tawaran kita.. Tak kenal maka tak cinta kan... :)


Bagi orang positif, di dalam jualan tiada istilah PENOLAKAN, yang ada hanya PENUNDAAN...

Thursday, 7 June 2012

Trip to Kl ( Day 1 )


Assalamualaikum...

Cuti sekolah hampir tamat beberapa hari je lagi kan.. Apa program anda?? Kemana anda pergi bercuti bersama family?? Untuk parents kemana anda bawa anak-anak anda bercuti??

Jom jat nak share cerita tentang bercuti bersama family.. Kali ni jat bercuti pergi ke KL..  Kenapa KL? Sebab kebetulan mak n abah nak pergi menziarahi saudara di sana.. Then yg kedua sebab nak meraikan kejayaan adik jat di Majlis Konvokesyen pada hari sabtu ni di MSU, Shah Alam..

Perjalanan jat and family bermula jam 9.30malam... Kira dah lambat la sebab jat abes keje pon petang... Terus balik kg... Then tunggu along pegi amek kakngah... So after magrib, kami bertolak... 

Antara sebab suka berjalan malam ni sebab jalan x bape nak jem... Sebab siang kan clash dgn org balik keje... Then sebab bila malam sejuk.. Matahari xde... So, perjalanan lancar... :P

Holiday bersama family semestinya sangat bahagia oke ! Almaklumlah kita bukannya ada masa kan.. Ladang2 cuit x sama... So bila ada peluang, tak kan kita sia2kan... Betul tak...??


Destinasi pertama ialah singgah di rumah pak ndak di Rawang.. Tido, mandi and sarapan... Terus gerak ke rumah sahabat lama mak a.k.a. mak angkat kepada adik di Puncak Alam... Rumah dia serious lawa ok... Teruja seketika..


Halaman luar... santek kan...


Halaman tengah...


Akuarium dia sgt canyek oke..sangat teruja !!!


Adik.. :)


Mak & Abah tengah borak2 dgn Mak Nab.. Macam2 cerita yg mereka kongsi... Sahabat lama yang x jumpa... :)


saya adik..dia kakak... :)


Kucing ni sangat manja... Namanya kelabu kot.. Ada sekor lagi kucing sgt comel.. Nama dia Bulat... dah macam Garfield taw tapi dia takot dgn org yang dia x kenal... So x dapat nk capture pic..


Along.. :)


Mak, Mak Nab & si kembar... Comel and cerdik budaknya...


Si kembar.. :)


Nak balik dah.. Bubye !! 
( hari ni nampak hijau jer..hikhikhik )